El documental es priojecta en commemoració del trentè aniversari de Lithica

TW
0

Encara que queden per davant unes darreres jornades de fotografia programades per al dijous i el divendres de la setmana que ve, aquest dissabte arriba la darrera estrena de la cinquena edició del Menorca Doc Fest.

En commemoració del trentè aniversari de Lithica, els cinemes Moix Negre de Ciutadella acullen la projecció del documental «Pedreres de Marès. Espais en Transformació» del realitzador audiovisual Macià Florit. El públic pot assistir a l’estrena en tres sessions diferents: el primer passi, a les 18 hores; el segon a les 19.30 hores; i el tercer,  a les 20.30 hores.

Acompanyat de la preestrena del curtmetratge Tòtem en la primera sessió, obra del mateix autor, «Pedreres de Marès» repassa en 32 minuts la història mil·lenària de les pedreres, uns espais monumentals que cusen el sud de l’Illa i que són l’origen de la civilització menorquina. Realitzant un recorregut que comença a les Pedreres de s’Hostal (Ciutadella) i acaba a Alcalfar (Sant Lluís), el públic serà testimoni de les contínues transformacions que han viscut les pedreres amb el pas del temps.

Així doncs, la col·laboració a tres bandes entre Macià Florit, el Menorca Doc Fest i Lithica és una primera passa per celebrar i compartir la recuperació de les Pedreres de s’Hostal a través de la tradició del trencador i la restauració dels espais esculpits.