Carles Jiménez presentà l’any passat les jornades sobre art i quotidianitat.

TW
1

De l’1 al 3 de desembre, l’Institut Menorquí d’Estudis acollirà les III Jornades Art i Contemporaneïtat de Menorca, un espai de debat i reflexió sobre les relacions entre aquests dos mons.

L'objectiu de les jornades és oferir un espai en què creadors, estudiosos de l'art, científics, investigadors i persones interessades puguin aprofundir en el coneixement de les relacions entre la cultura, la ciència, l’art i la tecnologia, i establir ponts de diàleg per inspirar-se mútuament.

Sota la coordinació de Carles Jiménez i Romina Viggiano i amb la col·laboració del Consell, Hauser & Wirth, l’Ajuntament de Maó, l’Hotel Hevresac i el Museu de Menorca, la intenció és incidir en la promoció de la reflexió i el debat en àmbits de plena actualitat. Segons la coordinadora científica de l’IME, Marta Jordi, «seguint el model de les jornades anteriors s’han programat una sèrie de ponències de trenta minuts dividides, en aquesta ocasió, en quatre blocs». Així, un primer diàleg serà entre l’artista visual Joe Milne, el biòleg Jaume Bertranpetit, i seguiran altres com els que protagonitzaran la subdirectora de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Carmen Ruiz, i el director de la Fondation Hartung-Bergman, Thomas Schlesser. Sobre llenguatges artístics i científics en parlaran el comissari de l’exposició «AI: Intel·ligència artificial» al CCCB, Lluís Nacenta, el doctor en Física, Elies Molins, i l’investigador de la UOC i codirector d’Hac Tec, Pau Alsina.

Veronika Liebl (Ars Electronica), Mónica Bello (Arts at CERN), Tatiana Kourochkina (QuoArtis), Fran Iglesias (Fundació Èpica La Fura dels Baus) i Cristian P. Coll (Es Far Cultural) completaran la segona jornada. En la tercera, dedicada als beneficis de l’art i la ciència en l’educació, es comptarà amb Urtza Garay (UPV/EHU), Andy Gracie i Mónica Rikic. Gabriel Moyà retrà un homenatge a Xavier Jansà, i l’artista Tomeu Sánchez moderarà les taules rodones.