Molta animació a la carpa instal·lada a la plaça des Born de Ciutadella, tot i el fred d'aquest dissabte | Katerina Pu

TW
5

Aquest dissabte, amb motiu de la celebració de la XVIII edició de la Fira del Llibre en Català, la plaça des Born de Ciutadella ha estat l'escenari d'una gran concentració d'aficionats a la lectura al llarg de tot el dissabte. Després de l'anterior edició celebrada a Maó, enguany la fira ha tingut lloc a Ciutadella, amb la participació de deu llibreries: Llibreria Pau, VaDllibres, Sa Llibreria, Llibreria Catalana, Llibreria Jocs, Llibreria Sa Catòlica, Juguettos, Espai 14, Xalallibres i La Torre de Papel.

Les tensions han marcat aquesta edició, ja que la proposta del conseller de Cultura, Joan Pons Torres, de transformar la Fira del Llibre en Català en la Fira del Llibre de Menorca, va rebre una negativa contundent dels llibreters. Finalment, es va arribar a un acord entre el Consell i els llibreters, desbloquejant el conflicte i permetent que la Fira del Llibre en Català es celebri aquest dissabte, sense cap alteració, mentre que la Fira del Llibre de Menorca queda ajornada al mes de gener.

Tot i les tensions, la gent ha acudit massivament a la plaça per descobrir les novetats literàries. Els estands dels diferents llibreters han estat concorreguts, i les activitats han estat diverses al llarg del matí. La jornada ha començat a les 10:30 amb la presentació del llibret amb les rondalles guanyadores del Premi Francesc de Borja Moll de rondalles i llegendes dels anys 2022 i 2023. Després, ha tingut lloc un contacontes i un taller a càrrec d’Art per Crèixer sobre l’àlbum il·lustrat «El petit fabioler», obra de Barceló Portella.

Noticias relacionadas

Cap al migdia, la carpa instal·lada a la plaça ha ofert una activitat culinària en què Bep Al·lès ha presentat el seu llibre «Sa cuina de ca n’Squella», amb una degustació de productes d'una recepta inclosa en l’obra i elaborada pel jove xef Pau Sintes: dolços i cerveses talaiòtiques.

Els establiments com la Llibreria Catalana han destacat la gran varietat i quantitat d'activitats, contribuint a «mantenir el gran ambient» malgrat la polèmica inicial.

Pel que fa als gustos del públic, la novel·la negra i les obres dirigides al públic juvenil són les més demandades en aquests moments, segons els experts. Destaquen l'impacte de plataformes digitals com Wattpad, que connecten els lectors amb els seus autors preferits i impulsen l'interès dels joves per la lectura. Entre les autores més cercades destaca Joana Marcús, una mallorquina de 23 anys que va guanyar notorietat a través de Wattpad amb històries originals.

Pel que fa al públic adult, els best-sellers d'autors com Ken Follett, especialitzat en thrillers i novel·les històriques, o Santiago Posteguillo, que explora trames a l'Antiga Roma, continuen sent els que captiven més l'atenció dels lectors.