La mezzosoprano Serena Pérez.

TW
0

El Cor Illa de Menorca prepara un gran concert amb obres dels compositors Txaikovski, Borodin i Mussorgski, que tindrà lloc el pròxim dia 17 de març, a les 19 hores, al Teatre Principal de Maó. L’elenc està format per la mezzosoprano Serena Pérez, els barítons Jaume Gelabert i Paulino Maria, i el tenor Nito Mercadal.

El repertori musical està format per «Danses polovtsianes» que corresponen a l’òpera «El príncep Ígor» de Borodin; la «Cantata Moscú», de Txaikovski; i l’escena de la coronació de l’acte I de «Boris Godunov», de Mussorgski.

Repertori

«El príncep Ígor» és una monumental òpera en quatre actes i un pròleg amb música de Borodin i llibret del mateix compositor basat en una epopeia russa del segle XII. La partitura inclou les conegudes, populars i bellíssimes «Danses polovtsianes» que corresponen al final del segon acte.

Txaikovski va escriure la «Cantata Moscú» el 1883 amb motiu de la coronació del tsar Alexandre III, una obra brillant i grandiosa inspirada en un text del poeta rus Apolon Maikov. El compositor empra una mescla d’elements litúrgics i operístics en el tractament coral. Les parts solistes són per a mezzosoprano i baríton.

«Boris Godunov», de Mussorgski, és considerada l’òpera més important de tot el repertori rus, basada en la tragèdia històrica homònima del poeta i novel·lista rus Pushkin. Un dels moments més espectaculars és l’escena de la Coronació de Boris com a nou tsar.