Retrat de Eulàlia Poli Taltavull.

TW
5

El mestre i músic Miquel Mariano ha volgut recordar en el Dia Internacional de la Dona que es celebra el 8 de març una figura clau en la Menorca del segle XVIII.

Es tracta de Eulàlia Taltavull i Serra (1743-1818), un personatge que té «al·lucinat» a Miquel Mariano, que ha escrit un fil a Twitter, en que explica la història d’aquesta dona emprendedora.

Taltavull estava casada amb Llorenç Poli Ridgeway (1708-1777), un home de negocis adinerat, de nacionalitat anglesa. Quan el seu home va morir, Eulàlia Poli Taltavull, per mantenir el seu status va tenir que refer la seva vida i per seguir mantenint els ingresos, es va dedicar al negoci del corsarisme.

Així Eulàlia va començar a gestionar gran part de les naus corsaries que atacaven i requisaven les riqueses dels vaixells espanyols durant l’època en que Menorca estava sota dominació britànica, fins convertir-se en «la dona més rica de Maó i una de les persones més influients de la Menorca del S.XVIII». De fet, segons Mariano, en aquella época s’armaren a Menorca fins a 66 naus corsàries, i Eulàlia Taltavull va invertí en la majoria.