Estrena de «Tornado» al festival de Vic el setembre passat.    | Arxiu

TW
0

El pianista Marco Mezquida, el contrabaix Masa Kamaguchi i el bateria Ramon Prats presenten el pròxim dissabte dia 6 d’abril, a les 20.30 hores, el projecte musical «Tornado» al Teatre des Born, en el marc del 26è Menorca Jazz Primavera, que organitza Jazz Obert, Associació d’Al·ligators.

Marco Mezquida i els seus vells i estimats amics, com són Masa Kamaguchi i Ramon Pratsamb, amb els que comparteix una llarga història de música, connexió i vivències, van estrenar el seu projecte «Tornado» el passat mes de setembre de 2023 durant la jornada inaugural del Mercat de Música Viva de Vic, una de les cites professionals més prestigioses del sector, que va rebre una excel·lent acollida per part de la crítica.

El pianista i compositor menorquí va assegurar el passat octubre a «Es Diari» que el nou àlbum havia nascut del seu desig de «tornar a crear un projecte que beu més de la música jazz i la lliure improvisació juntament amb dos grans músics», com són els mencionats Kamaguchi i Prats.

Es tracta d’una passa endavant en una carrera més que consolidada del pianista, però que continua cercant nous horitzons. En aquest sentit, Mezquida va afirmar que «el meu desig és donar un cop de puny a la taula al panorama del jazz nacional amb un projecte amb una força i una potència especials. Per fer-ho utilitz la imatge descriptiva d’un tornado, del tifó, d’una tempesta brava i un expressiu vendaval musical. És un disc, però també un concert que voldrà potenciar el viatge sonor causat per un tornado, i després la progressiva calma o tornada a una nova normalitat. Construcció i desconstrucció», resumeix.