Sergi Vives, guanyador, Theresia Malaise, Menció d’honor amb Dolores Olivares i Josep Bagur | Gemma Andreu

TW
1

Sergi Vives Moll, de Ciutadella,  amb el quadre «Raíces», va guanyar aquest divendres la Medalla d’Or del Premi de Pintura i Fotografia Artística Guillermo de Olives Pons, un guardó que es va donar a conèixer en el marc de la inauguració a la Sala de Sant Antoni, de Maó, de l’exposició del XLIV Saló de Primavera, que organitza l’Ateneu de Maó amb el patrocini de la família De Olives Olivares. Per la seva part, Theresia Malaise, des Castell va ser distingida amb la Menció Honorífica per la seva obra «16 semanas».

Els guanyadors junt a les seves obres

Fins a un total de seixanta-sis obres es van presentar en l’edició d’enguany del Premi de Pintura i Fotografia Artística Guillermo de Olives Pons, que després de la deliberació del jurat del concurs ha coronat la pintura de Sergi Vives, que ha utilitzat la tècnica de l’oli sobre tela, mentre que l’obra de Malaise s’ha fet mitjançant les tècniques d’acrílic i l’oli sobre tela. No obstant açò, l’exposició que es pot veure a la Sala de Sant Antoni està formada només per trenta obres presentades al certamen.

L’exposició està formada per obres de diferents estils, tècniques i formats

Exterior

Una de les particularitats que ha sorprès el jurat del concurs, en aquest cas de forma totalment positiva, és la gran participació d’artistes de l’exterior de l’Illa, fruit de la divulgació del certamen pictòric més enllà de les fronteres illenques, per la qual cosa una tercera part dels quadres participants -més d’una vintena- han estat enviats des de la península, el que atorga un prestigi nacional al premi que convoca l’Ateneu.

Una altra característica d’aquesta edició és l’increment del nivell artístic de les obres presentades, que ofereixen un ampli ventall d’estils pictòrics i de tècniques utilitzades pels seus autors, a més de la preferència dels artistes per les obres de gran format en relació a les edicions anteriors.