TW
0

Les xerrades didàctiques sobre la festa, adreçades al alumnes de Primària que la Junta Municipal de Sant Joan organitzava a Sant Joan de Missa, canviaran de format. En primer lloc, l'Ajuntament de Ciutadella ha deixat de subvencionar el transport en autobús dels alumnes fins a l'ermita degut a la retallada pressupostària. Aquest fet ha duit a replantejar l'activitat, que no obstant es mantindrà per iniciativa de les escoles i de Carlos Torrent, la persona que actua com a ponent de les sessions.

D'aquesta manera, l'Ajuntament ofereix la possibilitat de que els fillets i filletes de quart de Primària i els pares i mares que estiguin interessats puguin assistir a una única sessió explicativa sobre la festa que tindrà lloc el proper dia 16, a les 18 hores a Sant Joan de Missa. Els assistents hauran d'organitzar-se per arribar a l'ermita en cotxes particulars.
Els altres anys, Carlos Torrent oferia diverses sessions adreçades als al·lots i al·lotes de quart de Primària, però segons el Consistori, el cost del transport enguany era difícil d'assumir. El ponent, membre de la Junta Municipal de Sant Joan, ha estat l'únic voluntari de l'entitat per a oferir les xerrades. El pioner en fer-les va ser el recordat Joan Mercadal, estudiós de la nostra història i la festa.