Una gernació ha viscut Sa Convidada a sa plaça des Born. - L.M.F.

TW
0

Expectació màxima as Born on a les vuit i mitja del capvespre ha tingut lloc Sa Convidada. El caixer senyor Manuel de Soto ha expressat el honor que sentia per presidir les festes de Sant Joan, "les més grans del món" i ha convidat al batle i a la Corporació municipal, que ha estat acompanyada pel president del Govern, José Ramón Bauzá, a presenciar els Jocs des Pla. La resposta del batle, José Maria de Sintas Zaforteza, ha estat molt emotiva: "Sem fa un nus a sa gargamella quan us vull respondre ja que es record de ses emocions viscudes s'embolica amb ses noves il·lusions", ha dit al inici del seu parlament, en clara referència al bienni en que va estar caixer senyor. De Sintas ha tingut un record per la gent absent i ha demanat seny als ciutadellencs i ciutadellenques "per a que tothom vegi com se viuen ses nostres festes i s'enduguin dins el cor es record d'un poble de dalt de tot". El tradicional "sort i ventura" i "as Pla hi falta gent" han motivat l'ovació dels presents que han esperat la sortida de la Corporació i Bauzá, després de veure marxar la qualcada cap a Santa Clara.

A les nou i deu del vespre han començat els Jocs des Pla, l'acte més multitudinari de les festes de Sant Joan de Ciutadella. Amb Es Pla totalment pres per la gernació, els cavalls s'han obert pas entre la gent després d'assistir a dues convidades ben diferents: l'espectacular de la plaça des Born i la intimista i recollida del convent de Santa Clara. Ara, els caixers i cavallers es disposen a jugar i competir com es feia segles enrere.

L'ensortilla, les desitjades carotes i les corregudes abraçats conformen una de les estampes més autentiques de Sant Joan. Després de l'èxit dels assajos matinals, l'expectació és máxima per presenciar quantes ensortilles s'endevinen aquesta nit. Després dels jocs, es farà un caragol, i la qualcada pujarà de nou a Ciutadella, per seguir la festa al centre de la ciutat que es perllongarà fins altes hores de la matinada arribant a la fí amb el darrer toc de fabiol i "fins l'any que vé si Déu vol".