Ciutadella va veure ballar es sol i i va rebre amb alegria a s’homo des julivert. - Myriam Traid

TW
0

El Dissabte de Sant Joan és tan especial com la sortida del sol. Ahir ho va ser més que mai, amb els ranxos i grups d'amics fent bulla i escampant l'esvalot pels carrers. De bon matí, hi havia berenars arreu, preparant el despertar joiós de la festa. I tothom es concentrà davant Es Molí de Cas Comte, a la plaça de Ses Palmeres, per complir amb la tradició d'anar a veure ballar es sol.

La llum entrà de ple, directe, des del Camí de Maó, enlluernant les ganes de festa de la gent. Poc després arribà en Sebastià, l'amo des Julivert, que omplí de verdor el matí de berenars i ganes de bulla.

Tota Ciutadella va ser ahir matí un bull de gent en els preparatius de la festa. Es sentiren els improvisats tocs de tambor i fabiol, els desitjos de bones festes i l'arribada dels darrers cavalls que hi mancaven per davallar a poble.

Les cases començaven a instal·lar els taulons per a protegir les entrades i vidres. Va ser el moment de traginar i col·locar per a tenir-ho tot a punt pels convidats. Ser amfitrió per Sant Joan és el millor orgull del món.

Avui

Després d'una nit intensa, a les vuit del matí, el fabioler, Juanlu Gelabert, començarà avui el replec de la qualcada. A continuació tindran lloc el Caragol de Santa Clara del matí i les proves dels Jocs des Pla, que són els actes més íntims per als ciutadellencs després d'una nit de festa. És quan Sant Joan és viu entre familiars i amics, sense turbulències.