TW
0

Durant tot l'acte solemne del 9 de Juliol es notà l'expectació. Una multitud, la majoria de peu, esperava el moment de la proclamació de la Junta de Caixers de Sant Joan 2012-13. El secretari de la Junta Municipal de Sant Joan, Miquel Àngel Limón, va fer la lectura dels dos sobres tancats. Un era adreçat pel degà dels caixers senyors, José María de Olivar Despujol, i comunicava els caixers designats pel caixer noble i germà seu, Carlos de Olivar Despujol. Va ser entregat en mà, ahir mateix, en les hores prèvies a l'acte solemne. L'altre sobre era adreçat pel rector de la Catedral, Gerard Villalonga, qui l'enregistrà a l'Ajuntament el passat dijous. A dins hi havia el nom de sa capellana: Francisco Cardona Vidal, que s'estrenarà com a caixer capellà en les festes de Sant Joan després de llarga experiència en aquesta funció a les festes de poble.

Després de proclamar-se la Junta de Caixers, el batle, José María de Sintas, lliurà la bandera de Sant Joan al caixer senyor. Un moment que va ser emotiu tenint en compte que el batle també l'havia rebuda el 9 de Juliol de 2007, quan va ser proclamat caixer noble. El lliurament del penó despertà els aplaudiments efusius de l'auditori, que repetí l'ovació quan els components de la Junta de Caixers pujaren a la tarima del Saló Gòtic per fer-se la fotografia. Després de la feliç cloenda de l'acte, els que seran protagonistes de Sant Joan del proper bienni reberen les felicitacions personals de la gent, en una llarga cua. Entre els presents es trobaven els membres de la Junta de Caixers sortint, encapçalats pel caixer senyor, Manuel de Soto Martorell, els quals van viure amb emotivitat el moment recordant l'experiència que els ha tocat viure en el passat bienni.

El caixer senyor, que ahir migdia arribà de Madrid per assistir a l'acte, expressà l'alegria i la il·lusió de la Junta de Caixers. Avui té previst tornar a la capital. Tot apunta que el caixer noble delegarà la seva representació a la qualcada en el seu nebot, Simón de Olivar Vivó, que va ser caixer senyor en el bienni 1998-99.

Junta de Caixers de Sant Joan 2012-13

Caixer senyor
Carlos de Olivar Despujol

Caixer capellà
Francisco cardona vidal

Caixer fadrí menestral
Marc casasnovas llufriu

Caixer casat
Joan florit vinent

Caixer pagès de migjorn
Pau Bosch Moll

Caixer pagès de tramuntana
Pau bosch salord