Els més joves van gaudir de manera especial del jaleo; s’hi van poder ficar sense problemes, fent botar els cavalls que, de dos en dos, anaven entrant a la plaça | Javier Coll

TW
0

Llucmaçanes va acomiadar les festes en honor al patró Sant Gaietà, amb una segona jornada de festes que els llucmaçaners van viure amb alegria, apurant les darreres hores baix una calor intensa.

A primera hora del capvespre van acabar al nucli residencial de Maó els actes festius de la qualcada, després de dos dies de festa. Era el comiat a una de les festivitats més tranquil·les i amb menys saturació de Menorca.

Així ho van poder comprovar els que ahir dematí es van desplaçar fins a Llucmaçanes, on a primera hora del matí la banda de tambors i trompetes José y sus Amigos s'encarregà de sonar diana.

A les 10 hores va començar el replec de la qualcada, i just una estona més tard, la comitiva entrava a l'Església de Sant Gaietà per celebrar la Missa de Caixers.

El migdia, amb puntualitat, començava el jaleo a la plaça. Un acte que van seguir diversos centenars de persones. Tot i així, l'amplitud per als cavalls era evident, i pogueren moure's amb soltura al ritme de la música i oferint els característics bots damunt l'arena.

Finalment, després de les pertinents voltes, a les dues del migdia començà el lliurament de les canyes, del qual s'encarregaren diversos membres de la corporació municipal, i donant pas després a la beguda de caixers.


Pocs accidents

Dissabte, la Creu Roja va fer vuit intervencions per les habituals ferides lleus i ja amb el jaleo acabat va fer tres trasllats al 'Mateu Orfila' per casos de poli-intoxicació. Ahir, només es van atendre cinc persones, per cops i trepitjades, una d'elles, causada per l'ase.