El caixer batle i sa capellana són els únics de la qualcada que surten junts, la resta ho fan d’un en un. | Gemma Andreu

TW
1

Es Migjorn Gran va tancar la segona jornada de festes amb un dia que va tornar atraure una gran quantitat de visitants, encara que no arribà als nivells de dissabte vespre, quan la localitat va restar totalment conquerida per una gran gernació.

L'activitat tornà ahir ben dematí. A les vuit, la Banda de Música des Migjorn iniciava la diana pels carrers per recordar a tothom que la festa havia de continuar. Poc a poc es deixondia el poble, en un intent per recuperar-se després d'una llarga nit.

Després d'iniciar-se el replec a les 9, a les 10.40 hores, els membres de la qualcada ja eren a l'església, on sa capellana Bosco Martí inicià l'ofici de la missa de caixers, acompanyat pel rector de la parròquia Cristòfol Vidal.

Durant la celebració Martí definí les festes com «un moment polit important, amb l'exaltació del poble», i animà tothom a seguir participant en els actes festius. La missa es va estendre fins les 11.30 hores, després de repartir-se l'aigua-ros.


Segon jaleo

El sol començava a picar fort, i poc a poc els carrers anaven reviscolant. Era migdia i al poble només es veien veïns i els visitants més matiners, però amb el pas de les hores l'ambient va tornar a agafar color.

La plaça i els seus voltants era l'espai amb més concentració de gent, interessada per veure el darrer jaleo. Eren les 12.15 hores quan hi feien entrada el caixer batle i sa capellana, i la música començava a sonar.

Una vegada la caixera fadrina va col·locar la bandera a l'entarimat, van començar a entrar els cavalls, oferint bots i il·lusió entre els presents, que gaudien al màxim de cada moment.

A mesura que avançaven les voltes anava arribant més gent, que contemplava l'espectacle des de tots els carrers que conflueixen a la plaça, mentre una minoria s'endinsava enmig dels cavalls per fer-los botar.


Creu Roja

Quant a les incidències produïdes durant els dos dies, finalment, dissabte vespre van ser 34 les intervencions que van realitzar els sanitaris de Creu Roja, la majoria concentrades cap al final de la jornada.

De les atencions realitzades, 33 van ser per cops i trepitjades de poca consideració, i només un ferit va haver de ser traslladat a un centre hospitalari, per una contusió amb possible fractura al nas. Igualment, també es van traslladar dues persones per intoxicacions etíliques.

En relació a la darrera jornada, es pot dir que el descens en el nombre de visitants es va apreciar en la quantitat d'assistències. Així, durant tot el matí, els efectius de Creu Roja van realitzar deu intervencions, totes elles de caràcter lleu i sense necessitat d'haver de fer cap trasllat.


Avui, jaleo d'ases

Però la festa encara no s'ha acabat as Migjorn Gran. Encara hi queda la jornada d'avui, en què hi haurà el tradicional jaleo d'ases.

El matí hi haurà diana florejada (9 hores), una hora després hi haurà tir al plat i a les 11 hores es farà una missa en record dels veïns desapareguts el darrer any.

Ja el capvespre hi haurà cercavila (17.30 hores) i jocs infantils, el passacarrers (19.30 hores) amb els músics de la banda disfressats amb les seves «millors» gales i el jaleo d'ases (21 hores). El punt i final d'aquest Sant Cristòfol de ses Corregudes arribarà amb la darrera revetlla, amb l'Orquestra Huracán, a partir de les 00.30 hores, a Sa Plaça.