Cala en Porter celebrà ahir el seu jaleo gran i l’últim de les festes populars de l’Illa | Gemma Andreu

TW
0

A punt per a l'entrada de la tardor (demà dimarts), Cala en Porter celebrà ahir el seu jaleo gran i l'últim de les festes populars de l'Illa. El públic no es va voler perdre aquest darrer jaleo de l'estiu, turistes i residents gaudiren dels últims bots feliços. Començà sobre l'horari previst, a les 12.15 hores, amb un cel tapat i amb la companyia de la xafogor. Participaren els 38 cavalls de la qualcada d'enguany, amb el protagonisme del caixer president, Francisco Escandell, i la caixera fadrina, Orquidea Sánchez, i amb la música de la Banda Cap de Fibló.

Cap a la una del migdia, van caure quatre gotes de pluja. Degut a l'amenaça d'aigua es va dubtar sobre si suspendre la segona volta. Però finalment es celebraren les dues voltes que toquen, i a continuació es procedí a l'acte de l'entrega de les canyes verdes.


Comiat festiu

El dia començà amb molta animació, amb el toc de diana a ritme de la Banda de Cornetes i Tambors d'Alaior. Després del berenar veïnal de coca amb xocolati, tothom seguí la sortida de la qualcada i els caragols per Cala en Porer. A continuació es celebrà la Missa de Caixers a l'edifici municipal. Després del jaleo, devers les 15 hores, va tenir lloc la recepció a l'edifici multiusos, per donar pas després a la diversió de la festa de l'escuma i al jaleo de ponis. Després de les actuacions musicals previstes al llarg de la nit, abans de tancar la redacció del diari, estava programat el llançament de focs d'artifici a les 23 hores. Encara hi restarà un altre jaleo, el proper cap de setmana a la Festa dels Caixers d'Alaior, però ja serem dins la tardor.