Un genet fent una demostració de doma amb regnes llargues amb un elegant cavall menorquí. | Kika Triay

TW
0

No només per Sant Joan, Es Pla de de Ciutadella esdevé un escenari ideal per als espectacles hípics. I es demostrà ahir en l'exhibició de doma menorquina que protagonitzaren 20 cavalls i genets de l'Escola Eqüestre Menorquina. Tot i el fred, un nombrós públic es reuní as Pla per gaudir de l'espectacularitat dels cavalls en acció, en diverses actuacions d'habilitat hípica, seguint la tradició menorquina.

El fet de que el Pla de Sant Joan tengui el paviment de terra facilità l'actuació de cavalls i genets, en l'escenari de llegenda dels horts i les restes de l'antiga murada. En aquest context prengué significat l'espectacle eqüestre de Sant Antoni, organitzat pel Consell i l'Ajuntament dins els actes de la diada i que s'havia ajornat per motius d'agenda.

Els genets, alumnes de l'Escola Eqüestre Menorquina, demostraren el domini dels cavalls Menorca a la pista, en un espectacle de sis actuacions, dirigit per Francisco Marquès, ànima de l'entitat.

Noticias relacionadas

Vistositat en la pista

L'exhibició s'inicià amb una actuació de vals, al so de la música, i continuà amb una demostració de confiança entre cavalls i genets amb les regnes llargues, i després conduïts amb la mà. L'espectacularitat arribà amb el carrusel de banderes, un nombre molt vistós i colorista. Seguiren una demostració de funcionalitat i el carrusel protagonitzat per l'alta escola, és a dir, els genets més veterans, que deixaren el públic esbadalit.

Durant una hora, els espectadors gaudiren del domini dels genets i de les habilitats que demostrà la raça Menorca en escena, actuant en el cor de Ciutadella.