Una de les xerrades oferides pels policies tutors a pares i alumnes d’un institut de Pollenç | Ajuntament de Ciutadella

TW
5

Explicar a pares i joves mallorquins què és Sant Joan. Així, es pretén que tant els pares com els joves (bàsicament estudiants d'ESO i batxillerat) coneguin la festa en la seva totalitat, no només aquelles imatges que surten per televisió o allò que els han explicat els seus amics. S'expliquen els actes principals de la festa, els costums, tradicions i normes, i també es posen sobre la taula els riscos que comporta una festa com la de Sant Joan, amb elements que poden comportar cert perill com són els cavalls, la massificació, el consum excessiu d'alcohol o el propi desconeixement de la festa.

Les xerrades són impartides per cadascun dels policies tutors de Mallorca. A mitjan maig, personal de l'Ajuntament de Ciutadella es va desplaçar a l'illa veïna per impartir una jornada formativa a tots els policies tutors de l'Illa. Se'ls va aportar material audiovisual i un guió per oferir la xerrada als seus municipis. Aquest material ha estat preparat conjuntament pel policia tutor de Ciutadella i el responsable del Pla de Comunicació de Sant Joan. Amb aquest material, cada policia tutor és l'encarregat d'organitzar la xerrada al seu municipi.

Noticias relacionadas

Hi ha tres formats de xerrades. Una, la que s'imparteix únicament als estudiants. Una segona, la que va dirigida exclusivament als pares. I la tercera, la que s'ofereix conjuntament a pares i fills a la vegada. Cada policia tutor opta pel format que cregui més convenient, d'acord amb els instituts de cada municipi i en molts casos també d'acord amb les Associacions de Pares i Mares. La idea de les xerrades és no amagar res, i oferir missatges directes i sense filtres. Així, es fa incidència en els temes de major risc, de respecte i convivència.

De moment, ja s'han fet tres xerrades: a Portocristo (Manacor), a Felanitx i a Pollença. Estan tancades també les xerrades a Inca, Binissalem, Santa Margalida, sa Pobla, Sineu, Campos, Sóller, Llubí i Porreres. A Palma, Calvià i Alcúdia, degut a la inexistència de la figura del policia tutor, la informació es fa arribar als instituts a través de cartes als instituts o xarxes socials. Els policies tutors de Mallorca vindran a les festes per informar els menors i joves.