Entre els genets hi havia l’amos, missatges, fills de l’amos, molts dels quals ja estan apuntats a la qualcada, però també genets menestrals que no surten per Sant Joan | Gemma Andreu

TW
6

No cal avisar, tothom ja sap que el primer diumenge de juny es celebra el replec a Ses Arenes de Dalt. La tradicional trobada de cavalls en aquest lloc s'ha convertit en la més multitudinària i popular de les que s'organitzen a Ciutadella abans de les festes de Sant Joan. El promotor i amfitrió és l'empresari Valeriano Allés, que aquest diumenge aconseguí reunir fins a 75 genets amb els seus cavalls, guiats per una somera conduïda per Toni Bosch Benejam fent de fabioler amb el tambor i el fabiol.

Hi havia una gentada ja de bon matí i l'afluència de públic, sobretot familiar, anà en augment cap el migdia. Centenars de persones acudiren al replec de Ses Arenes de Dalt, per gaudir de l'espectacle dels cavalls fent bots i arronsades. Es respirava l'ambient santjoaner.

Noticias relacionadas

Tots els cavallers anaven vestits amb una camiseta de Sant Joan regalada per l'empresari, molt santjoaner, criador de cavalls i que va ser caixer casat en l'últim bienni presidit per Cas Duc. El replec va ser amenitzat pel Grup Folklòric Arrels de Sant Joan.

Entre els genets hi havia l'amos, missatges, fills de l'amos, molts dels quals ja estan apuntats a la qualcada, però també genets menestrals que no surten per Sant Joan, per això el replec es converteix en una trobada festiva de la que molts gaudeixen.