El caixer pagès Carlos Taltavull dóna la mà a un cavaller en presència del caixer senyor, l’altre caixer pagès i els fabiolers | Josep Bagur Gomila

TW
11

La qualcada de Sant Joan tindrà enguany un total de 189 genets, és a dir, 183 cavallers més els 6 membres de la Junta de Caixers. La xifra supera en quatre el nombre de genets de l'any passat (185).

El recompte es va tancar aquest dissabte a Ses Arenetes, en l'últim dia d'apuntar. Acudiren a inscriure's a la qualcada els pagesos ciutadellencs que fan feina a finques fora del terme de Ciutadella, els pagesos de llocs de fora terme propietat de ciutadellencs i els pagesos retirats.

La inscripció va tenir lloc al menjador del lloc de Ses Arenetes, on va fer d'amfitrió el caixer pagès de tramuntana, Carlos Taltavull Bosch. La taula d'apuntar estava presidida pel caixer senyor, Borja Morgades de Olivar, acompanyat dels dos caixers pagesos, Carlos Taltavull i Miquel Bosch, i els dos fabiolers, Juanlu Gelabert i Sebastià Salort, responsable de dur les dades de la inscripció a la qualcada. Mentre, madona de Ses Arenetes, Marga Cursach, oferia aigua fresca i pastissets, als pagesos que esperaven a la porxada el seu torn per apuntar-se. L'últim dia arribà després de que els dos caixers pagesos i el fabioler hagin visitat al llarg de tota la setmana els llocs de Ciutadella per apuntar els l'amos, missatges i fills de l'amo a la qualcada.

Noticias relacionadas

El més vell i el més jove

El més jove de la qualcada tornarà a ser Llorenç Pons Taltavull, de 9 anys i fill de l'amo de Torralbet. El seguiran Ignasi Moll Taltavull, de 10 anys i fill de l'amo de Torrellafuda (que enguany s'estrena), i Pau Bosch Marquès, de 10 anys i fill de l'amo de Lloc Nou.

Enguany, el cavaller de més edat serà Antoni Bosch Camps, l'amo retirat de Son Àngel, de 79 anys. Ell serà el major el dissabte de Sant Joan, mentre que el matí ho serà Miquel Moll Benejam, de 77 anys i l'amo retirat de Son Felip.

El dia de Sant Joan capvespre, el cavaller de més edat serà Cristóbal Bosch Camps, de Binidonaire, amb 76 anys. El següent és l'amo en Joan Fedelich, retirat de Torretrencada, també de 76 anys.