La plaça de Sant Antoni es va omplir ahir de gent per a poder veure l’adaptació de la coneguda obra de Joan Benejam. | Josep Bagur Gomila

TW
0

A l'espera de la gran estrena de «Foc i Fum» del proper divendres, les persones grans del municipi ja van poder gaudir ahir, tal i com marca la tradició, d'una representació de la clàssica peça teatral de Joan Benejam, a la plaça de Sant Antoni. Un avís evident que la festa de sant Joan està girant el cap de cantó. Així, sota la direcció de Miquel Pau Fullana, els residents del Geriàtric municipal i del centro sociosanitari de Santa Rita, van assistir a un espectacle, dissenyat especialment a la seva mida.

Noticias relacionadas

«El que importa és fer una versió reduïda, però sense que es perdi l'essència i l'espectador pugui seguir la història», explica Fullana, qui s'ha enfrontat per tercera vegada en la seva carrera al repte d'ajustar l'obra de tres actes de Joan Benejam a poc més d'una hora. És un projecte en el que ha estat treballant durant els darrers tres mesos, amb un equip artístic integrat per experts veterans però també per joves debutants, que, segons explica «han demostrat una gran implicació en el projecte».

En total, el repartiment ha estat format per 12 artistes, un col·lectiu que ha comptat amb antics membres del grup de teatre de l'Associació Democràtica de Jubilats i Pensionistes de Ciutadella i també de la Companyia Teatral D9 Don Bosco de la Unió d'Antics Alumnes Salesians. Tots junts van tornar a posar en escena una història coneguda per tothom, que en els papers principals ha estat interpretada en aquesta ocasió per Paqui Florit (Francisca), Toni Piris (Bartomeu), Biel Genestar (l'amo en Joan), Jesús de la Fuente (Rafel), Xisca Cabrisas (Maria) y Xavi Florit (Carralet).