TW
1

Ahir matí un equip motoritzat de la brigada municipal de l'Ajuntament de Maó recollia els bujots creats per diferents col·lectius de la ciutat. Gairebé mitja dotzena. Aquests personatges havien compartit durant uns dies la feina de persones que seguint la tradició els havien elaborat, per uns minuts la part posterior d'un camió que els va portar fins al port i al llarg d'unes hores, ja disposats a la muntanya de llenya, el seu destí, que no era altre que les flames. I és que aquests bujots, ja quan el sol s'havia amagat, es van cremar en el fester disposat al Moll de Ponent.

L'espera dels bujots va ser entretinguda ja que abans de prendre foc al fester es van celebrar jocs, tallers de canyes i entreteniment musical, amb ball per als més animats. I van gaudir de bona companyia, la dels nombrosos petit i grans que van pendre part a les activitats organitzades per gaudir d'aquest dia tan especial, que marca el començament de l'estiu.

El vespre de Sant Joan es va celebrar a diferents pobles de l'Illa. Com és el cas des Castell, on l'escalfor del foc va arribar després del recorregut dels gegants i grallers, que van convertir en una festa la recollida dels bujots. Festers hi va haver també as Migjorn Gran, a sa Mesquida, a Sant Climent a o a Llucmaçanes. Les flames es van veure també a la urbanització de Cala en Porter, a Alaior, i as Mercadal, sempre envoltades de festa, música i torrades. En tots aquests casos el veïns van posar la seva imaginació i manya a disposició d'aquestes creacions efímeres que són els bujots.