TW
1

La setmana següent de Sant Martí, Fornells convidarà a residents i visitants a gaudir de les festes patronals de Sant Antoni.

Les activitats programades comencen ben prest. Demà dijous dia 9 a la plaça de l'Església, la Banda de Música des Mercadal encetarà les setmanes prèvies a les festes sota la direcció de Litus Arguimbau. El diumenge dia 12 al carrer de la Mar, es celebrarà una trobada d'havaneres del Casal Català tot fent un tastet del cremat.

A més a més, destacar la processó marítima programada per dia 16 amb motiu de la festa de la Mare de Déu del Carme al poble forneller. Un dels esdeveniments rellevants pel diumenge dia 26 és el concert d'un grup mallorquí, anomenat Es Boc.

«Enguany tenim l'orgull i l'alegria de tenir com a caixer batlle Marc Riera Pallàs», comentà ahir la regidora de festes de Fornells. Pel que fa al protagonista de les festes de Sant Antoni, Marc Riera Pallàs indicà que la seva tasca més important serà que es «segueixin els protocols, tal i com s'han fet durant tots aquests anys, ja que la festa de cada vegada ha anat millorant». Marc Riera es va mostrar il·lusionat, amb ganes i amb una gran responsabilitat.

La Junta de Caixers està composta pel fabioler Isaac Triay Moll, la caixera sobreposada Maria Fuxà Coll, el caixer pagès Sebastià Garriga Pons, la caixera casada Mònica Martí Coll i, per últim, el caixer capellà Joan Tutzó Sans.

Per altra banda, ressaltar qui serà l'encarregat de presentar el pregó d'aquest any de les festes de Sant Antoni. Es tracta de Josep Serra i Llimona natural de l'Ametlla del Vallès, pintor paisatgista i dibuixant alhora.

Amb arrels menorquines, fa més de 50 anys que va viatjar per primera vegada a Menorca, més concretament a Fornells, i va ser l'autor d'alguns frescos dibuixats al poble. A partir d'aquest moment, es va anar convertint en un important personatge i conegut de Fornells. Més tard, li van concedir el premi Creu de Sant Jordi l'any 2012.

Per acabar la festa amb bones sensacions, els focs d'artifici i aquàtics enlluernaran tot Fornells el diumenge dia 26 per a concloure, fins el pròxim any, les festes patronals més esperades pels fornellers.