La revista va ser presentada aquest dijous a l'Ajuntament | Javier Coll

TW
0

La presentació d'una nova revista d'Editorial Menorca en motiu de Sant Llorenç denota que les festes patronals del poble d'Alaior són imminents. A l'acte celebrat a l'Ajuntament s'escoltaren paraules d'agraïment a tots els col·laborados (entre ells anunciants i empreses del poble). Un dels continguts més novedosos de la Revista de les Festes de Sant Llorenç 2015, que ha coordinat el periodista Juan Carlos Ortego, és una secció de cinc famílies amb llinatges arrelats al cor de la població alaiorenca.

L'editor de MENORCA l «Es Diari», Josep Pons Fraga, expressà que «a la publicació explicam els llinatges, lligats per sempre més a la vostra història: Timoner, Reurer, Palliser, Piris, Quintana i Joanico, que creixen i es multipliquen entorn al Pons, el més menorquí i alaiorenc de tots». Sens dubte, és un treball en equip fet des de la constància. Unes paraules molt sentides que van concloure amb una afirmació: «el que hem intentat, és trobar el sentit, l'ànima, la història i el sentiment d'aquesta festa antiga, amb tradicions d'arrel cristiana transmeses durant generacions».

Noticias relacionadas

Per la seva part, Misericordia Sugrañes, batlesa d'Alaior, explicà durant l'acte que «la rebuda d'aquesta revista és un nou avís del fet que la festa s'apropa i que tots esperam amb un gran desig».

«La cultura es forma per moltes coses», relatà l'emblemàtic poeta d'alaior Ponç Pons, paraules que recalcà el director del MENORCA, Josep Bagur Torres. Tots els artícles publicats volen esdevenir, com cada any, una aportació més a la gran vitalitat cultural que té el poble d'Alaior.

Per últim, la vertadera columna d'aquesta Revista, el periodista Juan Carlos Ortego, afegí que «hi ha revistes que són per fullejar, però la Revista de les Festes d'Alaior és per llegir perquè aporten un gran coneixement sobre el poble». Els bancs de la sala estaven plenes de persones fidels als actes de les festes poble i amb esperit alaiorenc. Sant Llorenç s'aproxima. Sant Llorenç ja és aquí.