A les 21.05 hores s’encetà el jaleo i es donà pas, d’un en un, als caixers | Javier Coll

TW
2

Les festes patronals d'Alaior, Sant Llorenç, han esdevingut dubtoses. Tot i així, el resultat final ha estat el que tothom esperava i desitjava: poder continuar amb unes festes que són, per a molts alaiorencs i alaiorenques, l'al·licient de l'estiu.

Durant el matí d'aquest dissabte hi havia poca confiança en què es pogués seguir amb tots els actes organitzats, que amb tanta cura s'havien preparat. La causa eren les condicions meteorològiques desfavorables. A poc a poc, el sol s'anava fent pas al cel i començà a il·luminar el poble i tambéles ganes de tots els que volien sentir la bulla de Sant Llorenç.

Pels carrers d'Alaior, sobre les 13 hores, es passejaven alguns dels caixers que repartien, casa a casa, l'estampa típica de Sant Llorenç. Una tradició que, plogui o no, se seguirà mantenit. La plaça s'anava omplint de gent a mesura que passaven les hores, esperant, alhora, una resposta de les reunions que s'havien convocat per decidir suspendre o no la festa, depenent del temps. Mentrestant, la música als bars al voltant de la plaça omplia d'esperança a tothom.

Devers les 15 hores entrà a la plaça el tractor amb l'arena corresponent, fet que, en comparació als altres anys, es feia tard. Molts coincidiren en què «açò és bona senyal, Sant Llorenç, finalment, serà una realitat». Aquest acte fou observat per moltes persones.

Noticias relacionadas

Actes

El primer toc s'inicià a les 18 hores (una hora més tard de la prevista) amb la presència, com cada any, del fabioler d'enguany i donà pas, definitivament, a Sant Llorenç amb una emotiva glosa fent referència a la festa i al poble d'Alaior.

Un cop van acabar aquestes paraules, demanà permís, davant les Cases Consistorials del poble, al caixer batle per poder donar començament a Sant Llorenç. La multitud observava expectant aquest emocionant moment i que va acollir amb un gran aplaudiment final.

Seguidament, el caixer sobreposat d'enguany va anar a recollir la bandera per així iniciar el tradicional replec de la qualcada amb tots els membres que la integren. Les completes a l'Església dalt Sant Pere Nou reuní tots els caixers en un ambient de tranquil·litat i d'harmonia.

Per la seva part, la banda de música des Migjorn Gran s'anava col·locant, pocs minuts abans de les 19 hores, davant de la biblioteca d'Alaior per poder iniciar el recorregut fins dalt Sant Pere Nou. Començà a l'hora prevista i va fer esclatar d'alegria tots els presents.

A les 21.05 hores s'encetà el jaleo i es donà pas, d'un en un, als caixers. Un jaleo amenitzat per primer cop per la banda de música d'Alaior.