Els gegants de Sant Lluís ja estan preparats per començar les festes | Javier Coll

TW
0

Lluis i Maria van haver d'esperar 365 dies perquè la Colla de Gegants de Sant Lluís els posessin les seves respectives vestimentes per poder lluir la setmana següent per donar la benvinguda a les festes de Sant Lluís. A les 19 hores, aproximadament, es començà ahir aquest acte a la Plaça de Sa Creu del poble que va durar aproximadament una hora i on molts residents hi van acudir per començar a fer bulla. La novetat d'aquest any fou que la gegantona Tecla no va sortir al carrer a vestir-se amb els seus dos companys, una geganta que es va inspirar en un dels capgrossos que aquest any fa el 50 aniversari i que ha estat restaurada per Víctor Pons (estava en un mal estat de conservació).

Noticias relacionadas

Tot i així, el dijous pròxim la presentaran amb una nova aparença, en un dia que estarà marcat pel pregó infantil, el bateig dels capgrossos i l'acte d'agermanament de diferents colles de gegants.
una visita especial

Per altra banda, s'han convidat de cara a les festes patronals de Sant Lluís, a uns gegants d'honor i de categoria després de 3 anys sense poder venir a l'Illa. Es tracta dels gegants de més tradició i antiguitat de Catalunya i són els protagonistes de les festes de la ciutat de Reus. «La primera idea era realitzar un intercanvi, però per a nosaltres enguany no ha estat possible i són ells els que vénen a Menorca», explica Óscar Bagur, el cap de la Colla de Gegants de Sant Lluís. «Tenim en ment poder traslladar-nos fins Reus l'any que ve per poder gaudir d'una manera diferent una festa típica d'un altre poble, ja que és un lloc a on no hem estat mai», conclou Víctor Pons.