José María Gay de Liébana, ahir dalt l’escenari habilitat al Pla de Sa Creu mentre feia el pregó de les festes del poble | Gemma Andreu

TW
12

Un pregó sempre és un discurs amb un missatge intrínsec i un significat per als que ho reben força emotiu. Les festes de Sant Lluís, per tant, es van donar per començades ahir amb el pregó protagonitzat per José María Gay de Liébana, doctor en Ciències Econòmiques i en Dret, i que fou moderat per Lluís Seguí i Martina Olives. A les 20.50 hores la veu del pregoner es va fer sentir amb potència.


El comunicat

Noticias relacionadas

José María Gay de Liébana dividí el pregó en dues vessants diferents: per una part, la sentimental, la seva vinculació amb Menorca i, per altra banda, l'econòmica. «El meu primer contacte amb Menorca va ser preconstitucional». L'any 1978 va venir a Menorca, assegura, «enganyat» per quatre amics. Dos anys després, va ser quan va néixer l'amor amb la que és la seva actual esposa des de fa 35 anys. «És una santlluïsera que porta la població a la sang, i va ser ella la que em va ajudar a descobrir aquest paradís», va contar entre rialles i amb aplaudiments finals.

Deu minuts contant la seva relació amb l'Illa donaren lloc a explicar, en línies generals, l'estat de l'economia global; les estadístiques, la situació de Grècia que repercuteix a tota la Unió Europea, el preu del petroli, etcètera, tot en clau econòmica. Per acabar, va fer una breu referència a l'economia menorquina. «Menorca té molta aigua, per tant, s'hauria d'aprofitar tota la quantitat de mar que la rodeja; hi ha molta posidònia i no hi ha cap investigació geològica; és l'Illa del vent i té energies eòliques que desconec que siguin investigades amb més profunditat; així com hi ha onades fortes que provoquen energies marines i que no s'estudien». Els caps de la multitud assentien agraïnt aquestes paraules i que foren acolliren amb una gran ovació.