Portada de la publicació | Pere Caules

TW
5

Avui es distribueix "Sant Joan 2016", la Revista de les Festes de Ciutadella, editada pel diari "Menorca", que reben gratuitament els suscriptors i a la vegada es posa a la venda a les llibreries.

Es una publicació a color, de 84 pàgines, que ha coordinat Laura Bañón, cap de la secció de Cultura del Diari.

L'autor de la portada, creada expressament per a aquesta revista, és el pintor Pere Caules. Un quadre a l'oli, que l'autor ha anomenat "Noblesa", que dóna protagonisme a la sella del caixer senyor com a figura clave de la festa santjoanera.

Entre els continguts sobresurt la presentació de cadascun dels integrants de la nova Junta de Caixers per al bienni 2016-2017, que presideix Llorenç de Salort i Salort; una visita a la Casa Salort, situada als carrers Sant Antoni-Santa Clara; los noves cares i la veterania a les representacions de Foc i Fum; i el procés de disseny i elaboració de les carotes d'enguany, a càrrec de Marc Jesús.

La revista aporta nombroses imatges inèdites de la festa i col.laboracions a càrrec de Pau Faner, Bep oan Casasnovas, Pep Pelfort, Guillem Benejam Taltavull, Eva Moll Cavaller, Fàtima Anglada, Joan Barceló, Joan F. López Casasnovas, Jordi Bello, Antoni Orell/Col.lectiu Folklòric Ciutadella i Grup de Ciutadellencs de s'Ensortilla.

També s'expliquen les novetats per a les mesures de seguretat d'enguany; reportatges dedicats a Sebastià de ses Arenetes i Joan de Torretrencada; i la història dels Salort a la festa de Sant Joan, nou llibre de la Col.lecció Jamma.