Les filles del caixer pagès de Binigafull, Marina i Núria, la seva dona Bel Allès Truyol, l’amo Tòfol Bosch, i Miquel Salord i la seva esposa | Josep Bagur Gomila

TW
6

El caixer pagès de tramuntana, Tòfol Bosch Salord, acompanyat de la seva dona Bel Allès Truyol, i de les seves dues filles Marina i Núria, van anar aquest diumenge a cercar les pells que vestirà s'Homo des Be. Seran les dones de l'amo de Binigafull les encarregades d'elaborar el vestit per a Joan Allès Truyol, el germà de madona que durà l'anyell a les espatlles el proper 19 de juny.

Les pells s'hauran de cosir a mida per al missatge de Son Planes qui medeix 1,78 metres d'alçada i pesa 79 quilos.

Noticias relacionadas


La feina d'assaonar

La feina artesanal de preparar les pells l'ha feta l'assaonador Miquel Salord, qui va aprendre l'ofici de son pare. Es tracta d'una tasca laboriosa, de netejar i treballar el cuir i la llana perquè les pells quedin blanques i estufades.

Aquest diumenge es va ser l'entrega a la casa de l'assaonador a Cales Piques, un moment ple d'il·lusió per al caixer pagès i la seva família perquè vol dir que el Diumenge des Be s'atraca. Serà el proper 12 de juny quan a Binigafull faran la primera rentada des Be entre familiars i amics i amb la presència de la Junta de Caixers. L'anyell escollit haurà de quedar net i blanc, per ser l'orgull de la família de l'amo de Binigafull davant tot el poble de Ciutadella en el Diumenge des Be.