Ses Angoixes. El fabioler i el caixer senyor inscriuen un jove cavaller | Gemma Andreu

TW
12

A ses Angoixes i a altres llocs de Ciutadella van rebre ahir amb especial il·lusió la comitiva, encapçalada pel caixer senyor del bienni, Lorenzo de Salort y de Salort, que s'encarrega del tradicional procés per apuntar-se a la qualcada.

La feina va començar dilluns a primera hora i es va allargar durant tot el dia, igual com ahir i també avui, i s'estendrà, segurament, fins demà migdia, amb les darreres visites. Hauran estat dies intensos, recorrent tots els camins rurals del terme municipal i fent aturada a cada lloc, perquè els l'amos, els seus fills i els missatges que hi fan feina, puguin inscriure's.

Lorenzo de Salort fa les visites junt amb el caixer pagès de Tramuntana, Tòful Bosch Salord, que enguany posa el Be, el caixer pagès de Migjorn, Pere Moll Bosch, i el fabioler, Sebastià Salort, qui s'encarrega de prendre nota del nom i l'edat del cavaller, si és l'amo, un fill seu o fa de missatge al lloc, i també les tandes que vol sortir i els cavalls que traurà en cada una d'elles. Igualment, i per preparar el Dia des Be, l'amo diu si voldrà rebre o no la visita de la comitiva.

El procés és senzill, i serveix també perquè els cavallers puguin intercanviar algunes impressions amb els dos caixers pagesos. De fet, Tòfol Bosch afirmava ahir que «ens estan rebent molt bé, amb molta il·lusió, i tenen interès per saber com serà la qualcada, enguany».

Noticias relacionadas

Darrera jornada

Però el procés d'inscripcions no acabarà demà. Dissabte dematí, el caixer pagès de Tramuntana rebrà al seu lloc, Binigafull, aquells cavallers que es vulguin apuntar i que estan jubilats, i també els pagesos ciutadellencs que fan feina a finques de fora terme, i els naturals d'altres municipis que fan feina a llocs de propietaris de Ciutadella.

Aquest serà també un matí intens de visites, després del qual quedarà conformada la llista de participants a la qualcada i també el nombre de visites que es faran el Diumenge des Be.

La següent cita serà el diumenge 12, a les 13 hores, a cas caixer senyor, on es farà la també tradicional reunió amb tots els membres de la qualcada, i on s'explicaran totes aquelles qüestions que el caixer noble i la seva junta de caixers vulguin exposar.