Els habituals de s’ensortilla van renunciar puntualment a favor de la seguretat. | Arxiu

TW
8

L'any passat, els habituals de s'ensortilla van decidir col·laborar en benefici de la seguretat de la festa i van renunciar al costum de col·locar l'anella després de caure. La situació requeria la seva implicació i la de tots, després del tràgic accident dels Jocs des Pla de 2014, i el grup de s'ensortilla renuncià a favor del fet que fos una única persona qui col·loqués l'anella.

El resultat de la implicació de tots van ser uns Jocs des Pla segurs, però el col·lectiu ja va deixar clar que la decisió era puntual i que no renunciaven a perdre un costum que ha arrelat a nivell popular.

Noticias relacionadas

En els últims mesos, l'Ajuntament i el Grup de Ciutadellencs de s'Ensortilla, que no està constituït com associació i que suma els habituals que hi participen, mantenen les converses obertes per arribar a un acord per recuperar el gest de col·locar l'anella.

La setmana que ve trascendirà la decisió i els termes de l'acord amb tots els col·lectius implicats que fan possible la seguretat als Jocs des Pla. El proper dilluns hi haurà la reunió en què es materialitzarà l'acord.

Aquest grup de ciutadellencs ha presentat una proposta a l'Ajuntament per demanar que deixi tornar a penjar s'ensortilla. El grup reuní als implicats en una trobada que va tenir lloc dimarts a Calós per explicar les passes donades fins el moment i el compromís que s'adquirirà enguany amb l'Ajuntament i amb la Junta de Caixers.