Origen desconegut. La carota feia temps que era al Taller Mestral de Ciutadella sense saber com hi va arribar. Ha estat dipositada al Museu municipal | Josep Bagur Gomila

TW
4

Va ser arran de la notícia publicada al diari MENORCA, sobre les 6 carotes de Sant Joan propietat de l'Ajuntament que s'han extraviat al llarg del temps, que al fuster del Taller Mestral de Ciutadella se li va encendre la llumeta. A l'espai on fan feina feia temps que tenien penjada una carota i va pensar que tal vegada podria ser una de les desaparegudes. Responsables del Taller Mestral van contactar amb la Regidoria de Cultura, que va enviar a la directora del Museu Municipal, María José León, per comprovar-ho. La tècnica confirmà, després de repassar el llistat de les carotes propietat de l'Ajuntament que hi manquen, que es tractava d'una de les obres extraviades. Exactament és una de les obres que pintà Miquel Capó pels Jocs des Pla de 1983 i que va ser indultada per entregar-la al poble de Ciutadella.

Noticias relacionadas

Els responsables del Taller Mestral informen que es desconeix com aquesta carota arribà a les seves dependències, tenint en compte que fa temps que hi era. Hi ha que pensar que al taller laboral de Mestral arriben donacions de tot tipus d'objectes. El Taller Mestral solia deixar aquesta carota com a model a les escoles per fer activitats de Sant Joan.

L'obra ha estat dipositada al Museu del Bastió de sa Font, amb la resta de la col·lecció municipal. L'Ajuntament de Ciutadella agraeix la col·laboració del Taller Mestral, que depèn de Caritas Diocesana de Menorca, en la recuperació d'aquesta obra extraviada.