El caixer senyor, Llorenç de Salort, ha obert aquest fosquet les portes de casa seva per compartir amb tota Ciutadella les vuit carotes de Sant Joan que ha pintat Marc Jesús | Josep Bagur Gomila

TW
10

El caixer senyor, Llorenç de Salort, ha obert el fosquet d'aquest dissabte les portes de casa seva per compartir amb tota Ciutadella les vuit carotes de Sant Joan que ha pintat Marc Jesús.

El pintor ha ideat unes obres coloristes, originals i fetes amb enginy. L'humor i la crítica són presents a unes carotes que semblen sortir del món del còmic i en les quals no hi trobareu les seves característiques dones blaves.

De les vuit, n'hi ha dues amb un missatge positiu: una que representa la cara del lleó que presideix la porta principal del casat del caixer senyor i una altra dedicada al patrimoni de la pedra de Menorca, amb un senyor major amb un barraca com a capell i amb els bens que fan de cabells.

Noticias relacionadas

A les altres ha dibuixat sis personatges que representen temes ben actuals amb una mirada còmica: el lladre d'esclata-sangs, el conflicte entre ciclistes i caçadors a l'època de caça, el camell de les festes, el pescador que pesca humans amb doblers, l'especulador representat per un tauró sense escrúpols amb el medi natural i marí, i el típic personatge del moro, representat de forma original i sense prejudicis a través d'una figuera de moro.

De les vuit carotes, el caixer senyor n'indultarà dues (una se la quedarà ell i l'altra serà per a l'Ajuntament) i les altres sis es rompran a bocins als Jocs des Pla.

Hi ha una novena carota, que no s'ha exposat, encarregada pel caixer senyor a Marc Jesús com a obsequi al seu cosí Gabriel de Salort Sintes, qui el substituirà a la qualcada el matí del dia de Sant Joan.