Els caixers casat, batlessa i capellana comparteixen el cognom Sales | Josep Bagur Gomila

TW
2

Trenta-sis cavallers i la fabiolera formaran la qualcada d'enguany per Sant Cristòfol. Sortiran en total 22 homes i 14 dones, més la fabiolera, encara que quatre dels genets només qualcaran una de les dues jornades.

Els més joves són na Pilar Martí Riudavets i en Miquel Pons Pons, ambdós de 13 anys. Na Pilar, que només sortirà el diumenge, qualcarà n'Elis, un cavall de 23 anys, mentre que en Miquel, que ja té tres anys d'experiència a les festes, portarà en Volantí, de nou anys.

Els segueixen en joventut n'Àngela Barber Serra, en Bartomeu Bagur Pons i na Joana Maria Camps Pons, tots de setze anys i encara estudiants. Els queda un llarg recorregut per arribar a participar tants cops com els caixers més veterans de la qualcada, en Pedro Barber Pelegrí, de 51 anys i 31 Sant Cristòfols a les espatlles, n'Ángels Serra Bosch, de 47 anys, que ha participat a la festa 21 vegades o el que hi té més experiència, en Juan Marqués Pelegrí. Aquest controlador lleter, de 53 anys, ha format part de la comitiva en trenta-set ocasions.

D'entre els membres de la Qualcada també destaquen na Nieves Bosch Goñalons, de 31 anys, i les germanes Margarita i Irene Camps Pons, de 21 i 26 anys, que a més de qualcar en Paraíso, de catorze anys, i en Xumeu, de vuit, seran les primeres protagonistes femenines del Jaleo dels Ases de dilluns.


La Junta de Caixers

Noticias relacionadas

La coincidència ha volgut que la Junta de Caixers de Sant Cristòfol de ses Corregudes es reparteixi entre «Molls» i «Sales». La junta, aprovada el juny passat, ja està preparada per a protagonitzar les festes de Sant Cristòfol de ses Corregudes aquest cap de setmana.

Caixera batlessa. N'Àgueda Sales Orfila, la caixera fadrina de l'any passat, ha estat l'escollida per representar el batle Pere Moll com a cap de la qualcada. Ara que hi queden poques hores per pujar dalt el cavall afirma estar inquieta, encara que contenta i il·lusionada amb la seva tasca.

Caixer capellà. El mossèn Josep Sales Barber agafa el relleu de Joan Tutzó amb calma. L'última setmana ha compartit entrenaments d'hípica amb la caixera batlessa a Sa Creueta per a enllestir els últims preparatius de la festa. Tindrà prou temps, assegura, de posar-se nerviós en el moment d'entrar a la plaça.

Caixer casat. En Pere Sales Moll repeteix en el càrrec, que ja va ostentar al 2010. L'emoció, però, és la mateixa i ja ho té tot a punt per a la qualcada.

Caixer fadrí. En Carles Moll Borràs va ser escollit després de cinc anys sortint a lloms del seu cavall Atxim, el qual espera fer botar per goig dels migjornens al jaleo aquest cap de setmana.

Fabiolera. N'Adriana Moll Sales està d'aniversari: compleix 10 anys tocant el tambor i el fabiol. Ella serà l'encarregada de posar inici i final a les festes de Sant Cristòfol de ses Corregudes.