Tots els caixers de la Junta amb l’única absència del caixer capellà, Bosco Martí | Javier Coll

TW
0

Nou són els caixers que conformen el segon any del bienni de les festes de Sant Climent i en total 45 a la qualcada, 24 dels quals són del poble, 5 són convidats i la resta són de Maó.

El caixer batle, Joan Miquel Pons, compartirà Junta de Caixers amb el seu fill, Guillem Pons Vidal de 21 anys. Serà el nou caixer fadrí d'enguany. «A Sant Climent el que canvia és precisament aquest càrrec, el del sobreposat, perquè ha de ser del poble», comenta Joan Miquel Pons. Guillem sortirà a la qualcada per quinta vegada i «està molt animat poder dur la bandera del poble», comenta el seu pare. «És un càrrec que només viurà una vegada, perquè a Sant Climent intentem que tothom tengui la mateixa oportunitat per ocupar el càrrec de caixer fadrí».

Abans el caixer sobreposat es canviava cada dos anys, i a partir de l'any passat es canvia cada any «perquè hi ha molts joves que volen sortir per les festes». A més, Joan és una de les persones que més anys ha qualcat al poble, essent enguany la 34 vegada i havent passat per la Junta de Caixers durant quatre biennis amb el mateix càrrec.

Noticias relacionadas


Actes protocol·laris

L'esclat de les festes de Sant Climent es viurà demà, amb la repicada de campanes i la sortida del passacarrers amb els gegants de Maó i Llucmaçanes. Seguidament, els caixers es reuniran al carrer de Sant Jaume i devers les 18.45 hores, al local de l'Associació de Veïns es podrà sentir el primer toc de fabiol de la mà i destressa de Víctor Pons.

Uns instants festius que tots els residents del poble estan a l'aguait per poder gaudir, un any més, les seves festes.