Esglèsia.Els Mags van dirigir unes paraules després de visitar el Betlem. - LL.S.B.

TW
0

Ahir com mai els migjorners estigueren pendents del cel. La mica de pluja que feu durant la jornada feia perillar l'arribada dels tres Savis d'Orient, però el cel escoltà les pregàries de més d'un i permeté que els Reis arribessin com cada any as Migjorn amb tota solemnitat i amb molta il·lusió.

L'entrada del poble estava fins dalt de gent cap a les set i mitja del capvespre. Els més petits tenien els ulls fixos en la fosca carretera pendents de si arribaven els tres esperats i anhelats ancians que portarien els regals amb els que fa dies que somien. I de cop aparegueren petites llumetes al fons de la foscor, i de nou un estrepitós soroll de timbals que anunciava l'arribada dels Reis. Nervis, bots, alguna llàgrima, fills assenyalant amb el dit i dient als seus pares "ja vénen, ja vénen". Sí, arribaven els Reis.

Ses Majestats arribaren prop de les vuit amb una enorme comitiva de patges i patgesses, alguns a peu portant una torxa, d'altres a cavall i uns pocs sobre un bell carruatge abillat amb llums de colors. La comitiva comptà amb les melodies de la Banda de Música de la localitat, que interpretà unes peces que feren vibrar tots els presents. Els Reis feren una petita volta al poble per saludar aquelles persones que sols els poden veure des de la finestra de casa seva. Mentre, al Pla de l'Església, la gent esperava el discurs de ses Majestats.Un cop arribats a la plaça, els tres Reis adoraren el betlem vivent que s'instal·là davant l'església parroquial, sobre un entarimat ben adornat pels membres de l'Associació Cultural i Recreativa, que cada any treballen per tal que tot surti el millor possible i que Melcior, Gaspar i Baltasar tinguin la millor acollida.

Fou Baltasar l'encarregat de dirigir unes paraules en nom dels tres Reis. El Rei negre felicità els migjorners per haver celebrat el vintè aniversari de la independència municipal i recordà alguns fets que han estat noticia as Migjorn com la falta d'arena a les platges de la localitat o els problemes de la grip A a escala mundial. Els Reis també demostraren a tots els presents que llegeixen les cartes, deixant amb la boca oberta a més d'un infant quan sortia citat en el reial discurs.

Els infants tingueren l'oportunitat de saludar els seus tres Reis preferits. A canvi d'una besada rebien un grapat de caramels, un preciós intercanvi davant tanta innocència. Mentre els Reis partien cap a les resta de pobles a complir amb la seva missió, els seus patges recorregueren les cases dels migjorners repartint regals i il·lusió. I és que una nit com la d'ahir vespre sols es viu un cop l'any.