TW
0

Ahir al migdia al Recinte Firal des Mercadal es van lliurar els premis als guanyadors del setè concurs morfològic de gallina de raça de Menorca i el primer concurs morfològic de be de raça de Menorca. El president de l'Associació de Gallina de Raça de Menorca, Joan Mercadal, manifestà la seva satisfacció pels resultats obtinguts en el certamen, la que ha estat la segona fira d'aus de Menorca, donada la millora substancial en la cria de la gallina des del punt de vista morfològic. Els trenta exemplars que han concursat són tots de particulars i no del centre de cria, cosa que es considera un avanç.

El públic també ha respost bé a la fira, la gent ha sentit curiositat per veure de prop uns animals que altre temps van ser habituals a tots els hortets i fins i tot als pobles i ciutats. És per la participació i l'interès general que s'ha despertat que la fira es consolida i preveu una nova edició. A més de gallines, també s'han presentat coloms i de cara a la propera edició s'han fet contactes per incrementar el nombre de races que participin en la mostra.

Mercadal també va comentar que la data d'inicis de gener és l'ideal perquè "la gallina en aquesta època de l'any ja està plomada del tot, està en la seva època ponedora i per tant en la seva plenitud". El guanyador d'aquest any tant en la categoria de millor gall com la de millor gallina han estat uns exemplars propietat de Joan Caules; els segons premis han estat per a exemplars d'Antoni Genestar i la tercera categoria s'ha repartit entre el millor gall d'Antoni Genestar i la millor gallina de Caules. Mardans

El primer concurs morfològic de mardans i anyelles de raça autòctona menorquina ha estat organitzat per l'Associació de l'Ovella Autòctona de Menorca. Es van repartir un total de 1.200 euros en premis: 300 euros als primers premiats, 200 a la segona categoria i 100 euros per al tercer classificat.

El primer classificat en mardans ha estat del lloc de ses Arenetes, del terme municipal de Ciutadella; el segon era de Tot Lluquet, d'Alaior i el tercer d'Albranxella, des Migjorn Gran.

L'anyella guanyadora és dels Borrassos Vells d'Alaior; la segona classificada de Binissaid del terme de Ferreries i la tercera anyella guanyadora és del lloc de s'Esqueller de Maó.
L'organització es congratula de la primera experiència del concurs, però creu necessari celebrar una pròxima edició en una altra època de l'any, donat que aquesta no és la més idònia per lluir l'ovella. El mes d'abril, per exemple, l'ovella no té la llana tan llarga i seria millor per avaluar-les.

Al lliurament dels premis van assistir autoritats del Consell, el batle des Mercadal, Ramon Orfila, i els presidents de les distintes associacions.