La mostra es pot visitar fins dia 24 a l'Ajuntament.

TW
0

Difícil és descobrir amb què ens sorprendran els apassionats pel col·leccionisme, amb què es toparan que faci encendre'ls la llumeta de l'afició i decideixin posar-se mans a l'obra per completar una, dues, tres o cinquanta col·leccions d'aquell objecte, aparell o document que aquell que no li dóna més valor deixa exposat a la pols, la humitat o al pas del temps. El Grup Filatèlic i Numismàtic d'Alaior va obrir ahir les portes a la tercera exposició de col·leccionisme. Es pot visitar a la sala d'exposicions de l'Ajuntament d'Alaior fins el proper dia 24 de gener, de 19.30 a 21 hores.

Maria Pons presenta una mostra d'estampes de la Mare de Déu, col·leccionades a partir de l'any 1940 i que es donaven diàriament i durant tot el mes de maig a aquells qui celebraven el mes de Maria. L'exposició inclou onze col·leccions, és a dir, onze anys d'arreplegar estampes. Per la seva banda, José Palliser mostra una àmplia col·lecció de cromos de futbol que curiosament s'adquirien amb les preses de xocolata. S'inclou així mateix una sèrie de cromos obtinguts per algunes compres fetes a la botiga Comestibles finos Bartolomé Vidal Juanico, d'Alaior, i a la farmàcia Mascaró. Agustín Sainz presenta més de 450 estampes que il·lustren cronològicament tots els fets ocorreguts al llarg de la Primera Guerra Mundial.

Cosme Sans, president del Grup Filatèl·lic, mostra al públic desenes de punts de llibre de personatges, d'arqueologia, d'escriptors, d'edificis. I cupons de l'ONCE amb els guanyadors del Premi Nobel. S'hi pot contemplar una correlació de premiats començant pel guardonat de l'any 1901. Qui no ha tingut entre las mans calendaris de butxaca que, un cop acaba l'any, llença al fems? Doncs Juan Sans n'ha col·leccionat de ben curiosos i interessants.

"Cuando ruge la Marabunta", "Casablanca", "Guadalcanal", "Fort ti" i "Marcelino Pan y Vino" són títols de pel·lícules d'anys enrere però, recordeu els personatges, les seves cares, les projeccions? Catalina Gomila mostra un bon grapat de programes que probablement molts van poder veure en el seu moment i que els van sobtar.
Per la seva banda, Fermín Mascaró dóna a conèixer una sèrie d'etiquetes de vins de l'Illa, modernes i antigues. És així com el vi Purrem, Viña Saida o el vi negre Bell-lloc no han passat a l'oblid.

També s'inclouen xapes de vins del ciutadellenc Juan Pons, cotxes de Scalextric del maonès Sergio Cerdà i aparells elèctrics com endolls, aïlladors i interruptors d'allò més antics, de Cristóbal Villalonga.