Premiada. Maria Antònia Oleo va recollir el guardó a l’Ajuntament

TW
0

La ciutadellenca Maria Antònia Oleo Cortès ha resultat la guanyadora de la segona edició del Premi de Narrativa Infantil que convoca l'Ajuntament des Mercadal amb l'obra "Tresors a les butxaques".

Es tracta d'una història fantàstica que transcorre as Mercadal. La protagonista és una estudiant, na Francisca, que torna a l'escola després d'un llarg període de vacances estiuenques. La mestra, na Joana, demana a cadascun dels alumnes que comparteixin amb els seus companys d'aula aquelles experiències viscudes. La professora se n'adona que na Francisca no rendeix al cent per cent, motiu per al qual creu que l'estudiant no deu haver viscut un estiu amb experiències fortes per compartir. Quan li toca el torn, na Francisca explica que ella no ha anat de viatge ni ha fet activitats habituals sinó que s'ha dedicat a cercar tresors a Menorca. Mentre conta l'experiència, s'extreu de la butxaca tres objectes, cadascun dels quals desvetlla un fet fantàstic.

Maria Antònia Oleo és mestra de Primària del col·legi Sant Francesc d'Assís de Ferreries. Malgrat haver estat molt vinculada en el món infantil, no es va decidir a aportar el seu gra de sorra a la literatura fins fa dos anys amb la participació al Premi Contarella de Ciutadella. La segona edició del Premi de Narrativa Infantil és el primer guardó que recull.

Segons va explicar la regidora de Cultura i Festes, Rosa Palliser, en l'acte de lliurament del premi, "la qualitat de les obres presentades va obligar a anomenar un guardonat i un finalista". És així com la segona redacció més votada va ser "Un somni de paper" de Noelia Martínez.

Els dos contes seran editats i presentats en societat durant el període festiu de Sant Jordi d'enguany.

La convocatòria va rebre la participació de 13 candidats, procedents de diferents punts de l'Illa i fins i tot de fora de Menorca.

El premi per a l'obra guanyadora són 1.000 euros, un guardó que rep el patrocini de l'entitat bancària de la Caixa.

Palliser va agrair la participació rebuda en la iniciativa i va animar a la societat a participar en aquest tipus de convocatòries.