Batlessa. Reivindicà una identitat oberta com a poble que mira el futur - Gemma

TW
0

La batlessa de Ciutadella, Pilar Carbonero, s'estrenà ahir en el seu primer discurs institucional de Sant Antoni amb la reivindicació d'una identitat que no exclogui ningú. "Som poble amb una alta autoestima i per açò mateix pot ser generós, pot dialogar, pot relacionar-se amb altres per arribar millor al benefici comú. És necessari reorientar o repensar el concepte de col·lectivitat i reciprocitat de la mateixa manera que assumim que compartir i cedir són elements centrals de l'organització social", destacà.

Carbonero es referí a que "Ciutadella com a ciutat històrica i multicultural ens enorgulleix; i Menorca, com a llar dels menorquins, ens engrandeix".

La batlessa aprofità la seva intervenció institucional per garantir el compromís municipal "amb un model de ciutat i urbanístic que permeti espais públics, espais socials de convivència i intercanvi que afavoreixi aquest 'fer poble'". Assenyalà que "podem potenciar la interrelació entre la ciutadania potenciant el coneixement de la nostra història, el respecte pel nostre patrimoni natural i cultura, una ciutat en què la ciutadania participi de les decisions polítiques i en la vida cultural" i instà a que "tots ens sentim responsables en la defensa del bé comú".

Carbonero va fer referència a la crisi. "Ens preocupa la situació econòmica i laboral i les dificultats d'alguns ciutadans en aquests anys de crisi". En aquest punt, afirmà que des de l'àmbit municipal "voldríem reforçar i millorar els béns i serveis com a instrument per millorar la vida de les persones, aquest objectiu és i serà una constant en l'actuació municipal".

Assenyalà que els reptes del futur seran superats "amb el capital humà i la preparació de les persones". En aquest sentit, agraí l'aportació de Pilar Benejam com a conferenciant de l'acte institucional i el seu compromís social en la seva trajectòria. "No és per l'atzar que l'hagem convidada. Els dos components que es reuneixen en la persona de Pilar Benejam han estat acuradament valorats. Per una banda, el fet de ser dona i, de l'altra, ser una pedagoga que ha consagrat tota una vida a la delicada i determinant tasca d'ensenyar". Precisament, Carbonero va voler destacar la doble condició de ser dona i educadora.

En el marc de la celebració de Sant Antoni, la batlessa contraposà la identitat oberta a la tancada d'un poble. "L'oberta mira cap endavant, amb projecció de futur, que no pensa amb nostàlgia el passat sinó que n'aprèn. La identitat de projecte no fa fronteres imbatibles del territori, de la història o de la cultura. És una identitat que ajuda a construir". Carbonero finalitzà la intervenció institucional amb la voluntat "de treballar per fer créixer Ciutadella i Menorca, per un futur millor que faci front a l'adversitat".