Missa solemne. El prelat oferí ahir la seva primera homilia de Sant Antoni Abat com a bisbe titular de Menorca. - Gemma

TW
0

La solemnitat de Sant Antoni es va viure ahir amb tota plenitud a la Catedral amb l'Eucaristia presidida pel bisbe, amb la massiva participació de fidels i autoritats d'arreu de l'Illa i amb l'acompanyament de les veus de la Capella Davídica i de l'orgue.

Monsenyor Salvador Giménez Valls oferí la seva primera homilia de Sant Antoni Abat, tenint en compte que l'any passat presidí la missa solemne de forma interina. Una celebració en la qual el prelat va tenir un record especial pels damnificats pel terratrèmol d'Haití, pels quals la Diòcesi ha decidit dedicar la col·lecta de la jornada festiva de Sant Antoni que canalitzarà a través de Caritas. A la vegada, el bisbe aprofità per agrair a Cope-Menorca la retransmissió en directe de la missa per fer-la arribar a malalts i persones impedides.

Salvador Giménez encoratjà els menorquins a seguir Crist per superar les dificultats i tragèdies i amb la petició d'avantposar la caritat a l'egoisme. "Els cristians d'avui no podem quedar-nos paralitzats pel lament i la queixa permanent de no poder arribar al nivell que marca l'Evangeli", afirmà. Per al prelat, la fe cristiana no és una utopia, "es pot aconseguir un ésser humà més fratern i una societat més justa".

Es referí a l'episodi de 1287 que commemoren els menorquins i proclamà les arrels religioses de la festivitat del patró de Menorca, heretades dels pares. "Un component fonamental és la fe cristiana que nosaltres estem cridats a transmetre al mateix temps que la tenim que complir havent-la rebut dels nostres avantpassats", reivindicà, afegint que "la festa té una manifestació religiosa que no podem perdre".

El bisbe proclamà els quatre pilars del testimoni de Sant Antoni i encoratjà els menorquins a seguir el seu programa de vida amb fidelitat, austeritat, felicitat i eternitat. En aquest sentit, assenyalà l'austeritat com a comportament necessari en temps de crisi i encoratjà a renunciar a comoditats en benefici dels altres, com feu Sant Antoni Abat.
En la segona part de l'homilia, el bisbe aprofità per proclamar l'honestedat, el servei i el lliurament solidari com a referents de la convivència.

"Hem de fer un esforç continu perquè la nostra festa no sigui només una celebració externa, sinó una crida o una pregunta per comprovar si cadascun en la seva vida personal creix en el seguiment de Crist servint als seus germans", manifestà.
El prelat apuntà la fe, la família i l'educació com a elements fonamentals que serveixin per afrontar el futur.

Monsenyor Giménez Valls dedicà el final de l'homilia a recordar i pregar per les persones que han sofert la catàstrofe d'Haití. "Des del primer moment escoltem la crida a l'oració i a la col·laboració dels llavis del Papa Benet XVI. En la nostra Diòcesi, Caritas va començar a organitzar de forma immediata l'ajuda que pot prestar la nostra societat. Preguem i siguem caritatius i solidaris", demanà. En aquest punt, aprofitant la festa patronal, el bisbe rendí homenatge i reconeixement als missioners, "paisans nostres que han deixat l'Illa per anunciar Jesucrist i ajudar els països pobres. Quin impressionant exemple per a tots".

El bisbe, abans de finalitzar la celebració de la missa, demanà a Sant Antoni Abat, patró de Menorca, la seva protecció per a l'Illa i tots els menorquins.