Teatre Principal. El concert del dia de Sant Antoni va acollir una enorme quantitat de públic - JAVIER

TW
0

La superació dels músics de la Banda de Música de Ferreries és una constant, atesa la dificultat del repertori que el seu director Josep Colom ofereix en els seus concert i que amb una nota altíssima van superant.

El concert que oferiren dissabte a l'església de Santa Maria de Ferreries fou d'aquells que creen afició: "El bolero de Ravel", Miss Saigon i els passos dobles, "Al Centenario", de Ferrer Ferran, i "Ateneo Musical" de Mariano Puig. Ahir, la formació va repetir èxit al Teatre Principal de Maó.

Les dues interpretacions claus foren, "El Bolero" de Maurice Ravel, que malgrat ser una obra molt repetitiva, i alhora pot semblar simple, representa una gran dificultat per als músics al tenir aquest ritme constant al llarg de quasi 18 minuts, amb canvis continus de solistes i dels instruments que l'envolten. Cal dir que tots i cada un dels solistes realitzaren unes grans interpretacions.

"Miss Saigon" ( Calude M Shönberg i Alain Boubill. Arr, Johan de Meij), peça que ja interpretaren fa cinc anys, és d'una gran dificultat interpretativa i orquestral. L'obra es divideix en cinc parts; Overture-Saigon, Abril 1975, La pel·lícula en la ment, El vetllatori del dragó. Per favor i Encara hi Crec.

Alhora que la qualitat musical de la banda va creixent, també ho fa el gust per aquesta música del públic. Els concerts de la Banda de Música de Ferreries es converteixen en esdeveniments de primer ordre. El públic omple l'escenari habitual dels concerts que és l'església de Santa Maria.

El concert finalitzà amb dos bisos, davant la insistència de la gent. Interpretaren el pas doble "Juan Avila" i el darrer fragment de "El Bolero de Ravel".

Torrada
Per altra banda, divendres tingué lloc la tradicional torrada i balls folklòrics que organitzen els dos grups de Ferreries: Aires des Barranc d'Algendar i es Penell, festa que té lloc a la redossa de l'envelat de la plaça Espanya. Malgrat la frescor de la nit, va ser molta la gent que s'hi arreplegà, no sols per menjar un bon panet amb sobrassada o botifarró, despatxant-ne uns 500 panets, sinó també per gaudir dels típics balls de l'Illa.