Maó. Després de la missa, la imatge de Sant Antoni va processionar fins ses Moreres on tingué lloc la benedicció.

TW
0

Martín i Xavi són habituals damunt Pedro i Murillo, dos ases de dotze i deu anys; per segon any, Manuel duia Tom i Gerry, les seves dues tortugues, mentre que Chispa, una cobaia de la qual se'n cuida Neus acudia per primer cop a la benedicció dels animals que, organitzada per les parròquies de La Concepció i Sant Antoni Abat, va tenir lloc ahir a migdia al carrer ses Moreres de Maó.

Pedro, Murillo, Tom, Gerry, Chispa i molts més animals havien acompanyat la imatge del seu protector des de l'església de Sant Antoni Abat fins el centre de la ciutat. Una processó de fillets, joves, pares, amics i avis al ritme de la Banda de Tambors i Cornetes de Dalt Sant Joan i qualque lladruc.

I és que a Maó, els cans van ser majoria entre la comitiva i també a l'hora de la benedicció que van rebre mascotes arribades de tots els punts de la ciutat. Malgrat açò, l'hegemonia canina va trencar-se amb una desena de cavalls, unes quantes tortugues, pardals en les seves gàbies, tres o quatre conills, qualque hàmster, qualque moix, un cabrit o una vedella.

Ample somriure als rostres de Joan Miquel Sastre i Joan Tutzó i desitjos "per molts d'anys", mentre els més petits miraven embadalits i s'acostaven a Tino Sofia, que havia arribat des d'Alaior amb Manolo i Belén, dos coloms. Gairebé al final, tres amics des Castell portaven a Jaimito, un vedell de tres mesos, i els germans Melgar feien allò propi amb el seu ca Dàtil.

El plugim no havia desanimat els maonesos i la imatge Sant Antoni Abat s'adreçava de nou cap a la seva església, on la comunitat parroquial va compartir una torrada, amb sobretaula musical a càrrec de Joana Pons amb Ses Guitarres i sorteig d'un be, que va viatjar cap a Llucmaçanes, en ser el seu guanyador Santiago Gomila, segons va informar la parròquia.

Tradició

Tampoc la pluja va desanimar els mercadalencs. A migdia, un bon nombre d'animals va rebre la tradicional benedicció amb motiu de la festivitat de Sant Antoni. El rector Francesc Cardona va ser l'encarregat de beneir molts cans, moixos, canaris, lloretons, peixos, tortugues i, fins i tot, qualque cabrit, cavall i ase, tots ells acompanyats pels seus amos, participant en un tradició recuperada fa uns anys a la localitat, informa Sebastià Pons.Gran ambient es visqué també a Fornells, on petits i grossos van dur a beneir les seves mascotes, entre les quals hi havia cans, tortugues, pardals, coloms, cavalls, un poni i un poltre de pocs mesos, encara que la pluja va fer que la gent es retiràs abans, segons conta Maria del Mar Triay.

Un estruç va convertir-se en la nota exòtica de la benedicció que es va realitzar a primera hora del matí a Sant Lluís, poble que també va complir amb la tradició igual que es Migjorn, es Castell o Sant Climent.