Entrega. Les artesanes reberen el premi amb emoció

TW
0

Ll. Pons Maó
La resolució del V Premi d'Artesania de Menorca s'ha resolt amb un ex aequo entre dues peces, la "Beina I, II, III" de la que són autores "Es Fangueti", ceramistes, i "Sòl en Joia", que n'és autora Mariona Piris, joiera.
El jurat, format per Jesús-Àngel Prieto, Juan Elorduy, Inés Garrell, Lluís Casal i Flora Ritman, van convenir en què el premi fos compartit perquè ambdues peces són anàlogues i es caracteritzen per la seva elegància i poètica i comparteixen també el referent a la natura que han tingut present les autores alhora de pensar-les i realitzar-les.

Els premis van ser entregats ahir davant la presència dels artesans que s'havien presentat al concurs, catorze amb un total de disset peces, més representants polítics i públic en general.

El premi al millor treball artesanal està dotat de 3.000 euros i un segon premi resta encara per determinar ja que serà el públic qui amb la seva votació atorgui el Premi al Reconeixmenent Popular, dotat amb 600 euros. A més tots els que votin participaran en el sorteig de 100 euros com a val de compra de productes artesans.
"Beina I, II, III" és un conjunt de tres peces que a més de la seva bellesa destaquen també per la tècnica complexa amb la que han estat realitzades: fang refractari xamotat blanc, esmalt feldespàtic, gres i engalba tenyida. Per altra part "Sòl en joia" és un penjoll de pissarra de Menorca amb la incrustació d'una peça de plata que imita la textura de la pedra i segueix les seves formes. Una tercera peça va formar part de les tres finalistes escollides pel jurat, es tracta de la ceràmica "Dues cares, mirades diferents" de Remi Lora que contraposa el món ric al món pobre.