Presentació. M. Corbacho, M. Camps, J. Olives, M. Garriga, D. Dubón, S. Sabater i A. Pons

TW
0

Ll. Pons Maó
El Cor Illa de Menorca s'ha proposat un nou repte, el de l'obra mestra "El Messies" de Haendel, un clàssic de Nadal que interpretaran en català conjuntament amb la Coral Estel de Ciutadella.

Les corals, que sumen cent cinc veus, comptaran amb la presència, ja habitual, de quatre solistes, Maria Camps, soprano, Mali Corbacho, mezzosoprano, José M. Olives, tenor i Paulino Maria, baix, que cantaran les àries que s'intercalaran amb els cors. Les àries i els cors que s'han escollit són una selecció de la partitura que s'ha hagut de fer ja que sencera seria molt llarga. L'orquestra que els acompanyarà està formada per trenta músics, molts d'ells professors del Conservatori als que se sumen dos antics alumnes i dos alumnes actuals que gaudiran de l'oportunitat de poder participar en aquest concert. Amb tot s'ha de destacar la direcció, a càrrec d'Antoni Pons i el treball Déborah Monserrat, mestre de coral, i Martina Garriga, mestre de cor.

No és la primera vegada que les dues corals col·laboren juntes, ho havien fet amb el "Rèquiem" de Verdi i amb "El Pessebre" de Pau Casals i com bé va assenyalar ahir durant la presentació Antoni Pons, "és un privilegi poder disposar a Menorca d'un grup de músics i cantants com el que tenim, fa uns anys hagués estat impossible".

El Messies
Diego Dubón, president del Cor Illa de Menorca, va explicar que l'oratori no preveu la simultaneïtat de cor i solistes i que una de les interpretacions que se li dóna a "El Messies" la comunitat religiosa, que seria el cor representant el poble, està per damunt de l'individu, que també es manifesta ja que protagonitza totes les àries. "El missatge bíblic arriba així de clar" va dir Dubón, "l'obra tracta de cites bíbliques de l'Antic i Nou Testament que recullen la vida del Messies", una obra que va ser pensada primerament com a òpera i que és avui un clàssic.