Concert. Joan Manuel Serrat era l?artista convidat d?entre la vintena de cantants que de forma desinteressada celebraren el 15è aniversari del Fons Menorquí de Cooperació

TW
0

Ll. Pons Maó
El Fons Menorquí de Cooperació va celebrar ahir el seu 15è aniversari amb un concert que comptà amb una vintena de veus de la plataforma "Artistes amb el Fons: Veus per un món més just". El públic va respondre a la iniciativa del Fons amb la seva presència. Els ajuntaments havien disposat d'autobusos per facilitar el transport des de les distintes poblacions i gent de totes les edats, també alguns molt petits, van acudir a gaudir del concert. Començaren escalfant l'ambient del recinte firal el grup "7 ginets". Cristina Bugallo va ser l'encarregada de presentar l'acte, tot destacant la labor solidària del Fons Menorquí de Cooperació que treballa amb l'objectiu d'un món més just. En nom del Fons, Bugallo agraí a la societat menorquina la seva solidaritat i va tenir una atenció especial per als treballadors de la planta de "El Caserío" que es veuen en aquests moments amb unes circumstàncies difícils. Acte seguit, presentà el concert en el que cantarien vint músics que de forma desinteressada havien volgut participar en l'esdeveniment amb dues cançons de contingut compromès amb la causa.

Entre tots els artistes menorquins que van cantar anit, hi havia un convidat especial, Joan Manuel Serrat, que abans de cantar va dir que entenia la solidaritat en defensa pròpia, "renego de la solidaritat com a acte paternalista, és un acte reivindicatiu de futur, de justícia i d'humanitat intel·ligent". Els altres cantants que van intervenir van ser Andrés Robles, Bep Marquès, Cisco Casasnovas, Cris Juanico, David Marquès, Eva Pons, Geliah, Guiem Soldevila, Joe Mina, Lluís Gener, Llure Marquès, M. Àngels Gornés, Martí Genestar, Miquel Mariano, Quim Torres i Len Mesquida, Susana Ramisa i Sergi Ameller.

Escenari
Dues pantalles emmarcaven l'escenari, on es mostraven imatges de la gent dels països que reben la solidaritat menorquina. Països d'Àfrica, Àsia i Amèrica del Sud i Central, han vist com s'han fet realitat projectes que han millorat la qualitat de vida de la seva població. Les imatges eren de la gent d'aquests països però també de les injustícies que pateixen i conflictes que els afecten de ple.