Catedral. Celebració de la Missa de Nadal

TW
0

Isaac Pons de Rosa Ciutadella
Amb els cants de la Capella Davídica va començar la Missa de Nadal, celebrada ahir migdia a la Catedral de Menorca. El bisbe administrador apostòlic de la Diòcesi, monsenyor Salvador Giménez, va presidir la cerimònia acompanyat dels preveres Rafel Portella, Gerard Villalonga, Antoni Sintes i Sebastià Taltavull, davant d'un temple que era pràcticament ple.

Aquesta va ser la primera Missa de Nadal des que la Catedral ha estat reformada, i també la primera que oficiava Giménez. Així ho va destacar ell, agraint als assistents la bona rebuda que se l'ha ofert des que ha arribat a l'Illa.
Una celebració que com va dir el bisbe, suposa "l'alegria per l'incorporació del Fill de Déu a la vida". Uns dies de Nadal en què veiem que "Jesús és el missatger que ens porta la pau als nostres cors, aportant una nova manera de veure el món, la pau entre totes les cultures i ètnies".

Uns dies aquests, que serveixen per reunir la família i els éssers estimats per celebrar junts el naixement de Jesucrist. És aquest, "el Fill de Déu, qui desitja que tothom sigui feliç, de la mateixa manera com coneguts, familiars i amics ens envien felicitacions nadalenques".

L'administrador apostòlic es va referir també als més desafavorits. "Demanem al Pare que se'n recordi de totes les persones que no estan bé, per situacions incomprensibles, guerres o per la fam i la misèria que hi ha al món". I és que segons Salvador Giménez, en dates com aquestes és quan més "pensem en tanta gent que pateix".

Al mateix temps, el màxim responsable de la Diòcesi demana "al nostre Senyor que siguem capaços de rebre a Jesucrist al nostre cor".
Igualment, Giménez també va tenir paraules en record de la Mare de Déu, a qui "hem de donar gràcies perquè d'ella va néixer Jesús, i va ser ella qui ens va mostrar el seu fill", va afirmar.

Acabada la celebració, el rector Gerard Villalonga va convidar a un brindis a tots els fidels, que es va celebrar a la sagristia, podent saludar a l'administrador apostòlic de la Diòcesi.