TW
0

Autofitxa
Som d'Alaior i tenc 36 anys. Juntament amb el meu germà Marce portem el bar Géminis. Entre les meves grans aficions destaquen la música i el teatre. Fa cinc anys que pertany a l'Associació de Comerciants d'Alaior. D'aquests ja vaig exercir de presidenta durant dos anys. Després d'un any allunyada de la presidència torno a sustentar el càrrec amb molta il·lusió.

Mercè Pons Alaior
I com es presenta l'oportunitat de tornar a ocupar el càrrec?
M'ho van venir a proposar unes quantes persones de l'Associació. Vaig dir que ho havia de reflexionar. Després d'una setmana vaig acceptar però amb dues condicions, per a mi indispensables. Per una banda volia un equip de feina dinàmic amb ganes de treballar i amb l'energia de voler donar vida als comerços d'Alaior i, per l'altra, que respectessin les meves opinions. Dia 11 de desembre es va celebrar assemblea general i fou ja dia 15 quan es van celebrar les eleccions per a la junta nova. El fet que em vinguessin a cercar em va afalagar ja que suposo que van valorar positivament la feina realitzada durant els dos anys de mandat.

Quins membres composen la junta?
El vicepresident és en Pedro Melià del bar Escacs, la secretària és na Lita Pons d'O'Neil, la tresorera és na Lali de Martín Miró, i els vocals són na Niní Olives, na Cati Febrer, na Maria Jesús de la botiga Sàndalo i en Joan Fortuny. He de dir que aquesta junta nova sembla que té moltes ganes de fer feina i això és la base perquè tot funcioni correctament. Tots sabem que un comerç no és un camí de roses, per això hem d'anar units si volem triomfar. Ja s'ha parlat d'alguns actes i iniciatives per Carnaval i Sant Llorenç i això és molt bo. Però una de les prioritats és que quan es fa alguna cosa el poble ho valori. En la campanya de Nadal s'han ornamentat les façanes dels comerços amb un element decoratiu i, tristament, el mateix dia d'instal·lar-los ja els hi faltaven els picarols que porten.

Quins objectius destacaria com a bàsics a assolir durant aquest bienni en la presidència?
L'objectiu és que el comerç vagi en augment i sobretot que hi hagi germanor entre els comerciants ja que la competència entre uns i altres no fa més que mal.
Alaior ha sofert molts de tancaments de comerços. La situació s'està recuperant?
Jo crec que sí. Han estat molts aspectes que s'han unit i que han fet que hi hagués tants de tancaments. No només és la crisi sinó que hi ha hagut bastants jubilacions. Jo diria que s'està recuperant ja que en aquests darrers mesos ha obert un centre d'estètica, una botiga de roba, una perruqueria i una pizzería, per exemple.

Fa unes setmanes es va posar en marxa una activitat anomenada Els comerços per un forat, com la valora?
Molt positivament, ja que ha estat motiu de comentaris, alguns de positius i altres més crítics, però hem aconseguit que la gent en parlés, hem cridat l'atenció que era allò que cercàvem.

Actualment quants comerços pertanyen a l'Associació?
Som 68 associats, gairebé tots els comerços que hi ha al poble. Fa dos anys, quan jo encara era presidenta érem 74, però tenint en compte tots els què han tancat, la baixada d'associats no és preocupant.