Conte. Tallers Creatius Heura ha fet una magnífica adaptació amb teatre, titelles i música en directe

TW
0

Ll. Pons Maó
Per tenir amics s'ha de saber compartir amb els altres el que un té. El peix Irisat, de Marcus Pfister, té moltes escates lluentes que el fan brillar dins l'aigua de l'oceà, però és arrogant i gens simpàtic amb els altres peixos, per açò no té amics. Tallers Creatius Heura va oferir ahir a la Biblioteca Pública de Maó un espectacle multidisciplinar amb teatre, conta-contes, titelles i música en directe per contar la història d'aquest peix que va haver d'aprendre a compartir per tenir amics. La proposta va obtenir bona resposta, la sala d'actes de la Biblioteca es va omplir amb una trentena de fillets i filletes acompanyats pels seus pares. També alguns integrants del Centre de dia des Milà van assistir-hi perquè els valors que ensenya el peix Irisat no tenen edat.

Nat Serrano va rebre els infants, els que no van arribar tard, a dalt de les escales, i allà mateix ja es va guanyar el seu interès amb la seva gràcia i bon humor. A baix, sota la volta de canó de marès de la sala d'actes, els esperava un món imaginari, que amb un decorat del fons marí, que anava variant gràcies a un joc d'il·luminació, i fantàstica música en directe, submergiria de ple a petits i grans en el fantàstic conte que ha esdevingut en pocs anys una referència en la literatura infantil.

El peix Irisat, antipàtic i maleducat, no vol donar al peix petit una de les seves escates lluents i al quedar-se sense amics es sent sol. Una estrella de mar l'envia a rallar amb Octopus, un pop que viu lluny en una cova. Amb molts d'esforços el peix més bonic i sol de l'oceà arriba a la cova i el pop li explica què vol dir compartir. No gaire convençut el peix Irisat donarà una de les seves escates lluents al peix petit, llavors es sent millor i finalment les dóna totes menys una i viu feliç amb els seus nous amics que fan brillar l'aigua més que mai. Tallers Creatius Heura va transmetre aquesta bella història amb simpatia i molta tendresa tot convencent als assistents de la importància de compartir que "no fa mal", com va dir finalment el peix.