Grup. Joan Carles Villalonga i Anna Ferrer, les veus de S?Albaida

TW
0

Ll. Pons Maó
S'Albaida tanca l'any del seu desè aniversari amb dos concerts molt especials que han anomenat "S'Albaida +10": el concert d'ahir a l'Orfeón Mahonés, i el d'avui al Casino 17 de Gener, a les 21 hores. I tanca l'any del seu aniversari amb la satisfacció de la feina feta en un recorregut musical i geogràfic que es mostrà anit a l'Orfeón amb belles imatges on a més hi apareixien tants i tants amics i col·laboradors que han format part de S'Albaida al llarg d'aquests deu anys.

El concert que S'Albaida ha preparat pel seu aniversari recupera temes de tota la seva discografia, fins ara s'han editat sis discs, i amb especial temes del darrer "Xalandria". Música tradicional menorquina que toquen i canten a la seva manera i s'obre a la resta de música de la conca mediterrània. S'Albaida defensa amb la música l'essència de la terra, la seva llengua i la cultura i per açò s'obra als nous temps donant-li sabor propi i inconfusible.

Al llarg de déu anys S'Albaida ha tingut diferents components, però els actuals són: Joan Carles Villalonga, veu i guitarró; Anna Ferrer, veu; Nico Saiz, baix; Nicolau Espinoza, llaüt i bouzouqui, entre altres instruments; Borja Moll, flauta travessera; Annabel Villalonga, guitarra; i Moisès Pelegrí, percussió. Anit, emperò, a més de trobar-se acompanyats pel seu públic fidel, sobre l'escenari van comptar amb la presència de nombrosos convidats que han format part, en un moment o altre, del conjunt menorquí. La música de Joan Mesquida, Guillem Soldevilla, Dani Benejam, Lino Vidal i la Coral Gospel Moments, o el Cor de l'Orfeón Mahonés va participar del repertori ofert anit i S'Albaida també convidà al ball que s'entrellaça sempre amb la seva música, i comptà amb la presència de la dansa oriental de Geliah, la dansa d'Alba Sintes i el ball folklòric de Rafel Saura i Carme Gomariz.

S'Albaida es va crear l'estiu de 1998 i amb aquests anys s'ha convertit en una referència de la música folk a Menorca participant també de la de la resta dels Països Catalans. La seva música recupera cançons típiques, algunes ja gairebé perdudes, i les comparteix en concerts fets arreu amb altres grups de música folk que comparteixen el mateix esperit.