TW
0

Autofitxa
Sóc na Juana Martín Sureda, tinc 26 anys i visc a Ciutadella. Em vaig iniciar al món de la música amb tan sols 6 anys i s'ha convertit en una gran afició. Als 18 anys vaig anar a Barcelona on em vaig llicenciar en Farmàcia i vaig continuar amb els estudis de música al Liceu per obtenir el títol superior de piano. També m'agrada jugar a tennis i cantar.

M.P. Arbalejo Ciutadella
Com va sorgir el seu interès per la música?
De petita vaig demanar un piano de joguet i els meus pares van decidir apuntar-me a música com una activitat extraescolar. De fet quan jo vaig començar a la meva família no hi havia músics però ara, els meus germans i alguns cosins, cursen estudis musicals.

Com va sorgir la idea de presentar una candidatura a la direcció de JJMM?
Dos dels candidats, en Josep Lluís Mestres i en Ricard de la Fuente, van decidir crear un grup de gent interessada en la música per a oferir noves propostes a l'entitat ja que darrerament decreixia el número de socis i era difícil trobar menors de 30 anys entre ells.

Com vas decidir unir-te a l'equip?
Em vaig enterar a través d'en Josep Lluís Mestres de la idea de crear un grup per a substituir l'actual junta directiva i així dur a terme un conjunt d'idees innovadores i necessàries per a l'entitat. En unir-me a ells, he aconseguit estar vinculada amb la música que tant m'agrada i tant enyor. Abans dirigia una coral però des que sóc la titular de la farmàcia de la plaça Nova no tinc gaire temps lliure i m'havia desvinculat de la música quan realment el meu somni de joveneta era treballar a una farmàcia a mitja jornada per poder dedicar-me a la música amb més intensitat.

Per què necessita JJMM una renovació?
Perquè està perdent socis i els que queden són majors. Per mantenir viva l'entitat, a més de les subvencions, és necessari tenir un gran nombre de socis i perquè la gent s'animi s'ha de canviar la imatge de l'entitat. Sóc dels socis més joves amb diferència. Volem demostrar que JJMM pot oferir molt més que música clàssica i audicions per a gent major. Tothom sap què és l'entitat però poca gent hi participa. Menorca té un nivell musical fantàstic i actualment posseeix molts més músics que quan jo vaig començar, així que també tenim molta varietat a oferir.

Què oferiu?
Música per a la gent jove. Pretenem organitzar classes de música a les escoles. Sempre des d'un punt de vista pedagògic i entretingut. També grups de flamenc i concerts de jazz. Però el que està clar és que també ha d'existir cert interès per la música, si això existeix nosaltres oferirem un programa molt ampli i entretingut. També s'ha de tenir en compte que totes les propostes que fem es realitzaran a poc a poc per obtenir resultats a llarg termini.

Com qualificaria el paper d'Andreu Torres al llarg de 26 anys com a president?
Molt bo, però en vint anys les coses canvien i l'entitat necessita una renovació. Per a nosaltres Andreu és una persona de referència. Coneix tot el panorama musical de l'Illa i té molts contactes. A més ni nosaltres voldrem que se'n vagi ni ell voldrà desvincular-se tan prest.