Acte d?admissió. Llorenç Sales Barber manifestà davant el bisbe el compromís amb Déu i l?Església

TW
0

Laura Bañón Es Migjorn
L'església de Sant Cristòfol des Migjorn Gran va acollir una celebració de l'Eucaristia plena de ­joia amb motiu d'un nou compromís ferm amb l'Església. L'administrador apostòlic de Menorca, Salvador Giménez, presidí la missa en el decurs de la qual es celebrà el ritu d'admissió de Llorenç Sales Barber (es Migjorn, 1984) com a candidat a les Sagrades Ordes.

El jove seminarista donà ahir el primer pas, de forma pública, en el que manifestà davant l'Església i el bisbe la disposició i voluntat de continuar dins el procés de compromís amb Déu i la Diòcesi. A través del ritu d'admissió, l'Església de Menorca acceptà la candidatura de Llorenç Sales Barber i el camí iniciat de compromís i fidelitat amb la fe catòlica. L'Església aprovà les aptituds del jove seminarista per en un futur rebre el ministeri sacerdotal.

Va ser després de l'homilia, quan el rector del Seminari, Bosco Faner, cridà Llorenç Sales, que pujà davant l'altar. Se li van formular dues preguntes per deixar constància del seu compromís. "Vols com a resposta a la crida del Senyor continuar la teva preparació de manera que arribis a ser apte per a rebre el Ministeri a l'Eucaristia per mitjà de l'orde sagrat quan sigui el temps oportú?", se li va demanar. "Sí, ho vull", va respondre el seminarista. "Vols formar el teu esperit de tal manera que puguis seguir fidelment Crist i el seu cos que és l'Església?". "Sí, ho vull", tornà a repetir el candidat. Llavors, el bisbe li va dir: "L'Església rep amb goig el teu propòsit i que Déu mateix dugui a terme allò que ha començat amb tu".

La celebració del ritu d'admissió va omplir l'església des Migjorn de catòlics de la parròquia que van participar del compromís públic de Llorenç Sales amb Déu i l'Església. Així mateix, els seus familiars i amics van viure amb alegria el moment en què el jove seminarista es comprometia davant el bisbe. L'acte va ser especialment emotiu per als pares de Llorenç, José Sales i Maria Barber, i el seu germà Pere.

En aquesta ocasió tan espe­cial, l'Eucaristia va ser concelebrada per Bosco Faner, rector del Seminari Diocesà, i Cristòfol Vidal, rector de la Parròquia des Migjorn a la vegada que director espiritual del Seminari.

Llorenç Sales Barber té 24 anys. És llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona i actualment estudia el tercer curs de Teologia a la Universidad Pontificia de Salamanca. Fa dos anys que inicià la seva formació al Seminari, tot i que afirma que tota la vida s'ha sentit lligat i compromès amb l'Església.
Després de l'acte d'admissió, el jove candidat es mostrà ple d'alegria. "És molta responsabilitat el que suposa que l'Església confiï en tu", afirmà. A partir d'ara, que és considerat apte com a candidat a les Sagrades Ordes, Llorenç Sales continuarà amb la seva formació teològica amb la il·lusió de, en un futur, poder rebre el ministeri sacerdotal.